ΕΙΝΑΠ: Τι θα γίνει με την πληρωμή εφημεριών στο «Αγλαία Κυριακού»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει τη διοίκηση του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού», η οποία είχε δεσμευτεί σε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας και εκπροσώπους του νοσοκομείου ότι θα πληρωθούν άμεσα οι εφημερίες.

Όπως καταγγέλλουν από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιάς,  «δυστυχώς η διοίκηση του νοσοκομείου συνεχίζει, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες, να εμπαίζει τους γιατρούς του νοσοκομείου και να τους αφήνει απλήρωτους»!

Και συμπληρώνουν ότι ζητούν την άμεση επέμβαση του υπουργού Υγείας για την επίλυση του θέματος.

Το πρόβλημα

Υπάρχουν δύο τουλάχιστον επίτροποι (αυτές που έχουν στην ευθύνη τους «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού» – Κ.Υ 1ης ΥΠΕ και «Τζάνειο» αντίστοιχα), που αρνούνται την έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής των τακτικών εφημεριών όλων των γιατρών επικαλούμενες τις διατάξεις «περί ωραρίου» του νόμου 4187/2017 που είχαν ψηφιστεί στη Βουλή 9/11/17, παρά την κατηγορηματική αντίθεση των νοσοκομειακών γιατρών και που η εφαρμογή τους έχει ανασταλεί με πρωτοβουλία της κυβέρνησης.

Η άρνηση υπογραφής των εντολών πληρωμής των γιατρών από τους επιτρόπους είναι συνέπεια της σχετικής απόφασης κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είχε συνεδριάσει τον Δεκέμβριο του 2017 και του οποίου η απόφαση εκδόθηκε τον Ιούνιο του 2018. Στη λίστα των επιτρόπων αυτών τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν ο επίτροπος που έχει στην ευθύνη του τα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, καθώς και ο επίτροπος που έχει στην ευθύνη του το Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο» (Ερυθρός Σταυρός) στην Αθήνα.