ΕΙΝΑΠ: Τα δακρυγόνα μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ ανησυχεί για τα φαινόμενα εντεινόμενου αυταρχισμού της κυβέρνησης και των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε ομάδες πολιτών, με αποκορύφωμα τη ρίψη δακρυγόνων ενάντια στους συνταξιούχους. "Αυτές οι ενέργειες πέρα από τον πολιτικό κατασταλτικό χαρακτήρα μπορούν να έχουν άμεσες επιπτώσεις και στην υγεία των εκάστοτε διαδηλωτών, πράγμα το οποίο έχουμε καταγγείλει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν. Η ρίψη δακρυγόνων μπορεί να επιφέρει οξύτατα προβλήματα υγείας όπως λαρυγγόσπασμο, βρογχόσπασμο, εκτεταμένες αλλεργίες και λιποθυμίες επικίνδυνες για την υγεία του ανθρώπου", αναφέρουν.

 

Και συνεχίζουν τον σχολιασμό για τα δακρυγόνα, λέγοντας ότι «ως γιατροί ανησυχούμε ιδιαίτερα. Καλούμε την Πολιτεία να σταματήσει τέτοιες έκνομες ενέργειες».

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ είναι μία από τις πολλές που είδαμε από χθες στο πλαίσιο των αντιδράσεων που υπήρξαν για την ρίψη δακρυγόνων σε συνταξιούχους.

Να θυμίσουμε ότι οι ενώσεις και οι σύλλογοι των γιατρών είχαν αντιδράσει και μάλιστα είχαν συνδράμει επιτόπου διαδηλωτές στο Σύνταγμα όταν είχαν πέσει δακρυγόνα σε διαδηλωτές με τους ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στην αντιπολίτευση να ασκούν δριμεία κριτική στην τότε κυβέρνηση.