ΕΙΝΑΠ: Όλοι παίρνουν αυξήσεις εκτός από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκαταστήσει μερικώς τις απώλειες στα ειδικά μισθολόγια αλλά όχι στους νοσοκομειακούς γιατρούς. Κι αυτό αποτελεί "απαξίωση" του έργου που επιτελούν κατά την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) τα μέλη της οποίας αναρωτιούνται τι θα πει στους γιατρούς ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη..;

Διαβάστε παρακάτω την ανοιχτή επιστολή:

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θεωρεί ηθική απαξίωση για τους νοσοκομειακούς γιατρούς την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν αυξήσεις (ως μερική αποκατάσταση των απωλειών από την εφαρμογή του μνημονίου) σε όλους τους κλάδους που περιλαμβάνονται στο ειδικό μισθολόγιο στους Δικαστές, τους Ένστολους και Πανεπιστημιακούς που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, δικαίως, αλλά να εξαιρεθούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί.

Η πολιτική σας αυτή επιλογή είναι άδικη και υποτιμητική, απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι έχουμε υποστεί μείωση μισθών 52% και καθημερινά δίνουμε την μάχη να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχοντας στις πλάτες μας ευθύνη για τη ζωή ή το θάνατο συνάνθρωπων μας.

Σας ζητήσαμε εδώ και 2 χρόνια τρεις φορές συνάντηση για να σας ενημερώσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των νοσοκομείων, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό το ραντεβού απαξιώσατε να μας το δώσετε!!!

Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας, την οποία πλήττετε  με την ενέργεια σας αυτή.

Θα αγωνιστούμε για το αξιοπρεπές μισθολόγιο, το οποίο δικαιούμαστε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

 Τι θα πείτε για τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη;;;

«Πως καλά κάνετε και δουλεύετε, αλλά δεν ανήκετε στις προτεραιότητες μου ;;;»

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί μας. Δεν την αξίζουμε. Θεωρούμαστε άξιοι επιστήμονες στο εξωτερικό και απαξιωμένοι στην πατρίδα μας. Δεν το αξίζουμε!

Με τις αποφάσεις αυτές αναγκάζετε τους νέους (και όχι μόνο) συναδέλφους μας να φύγουν στο εξωτερικό. Εσείς αποφασίζετε και έχετε την ευθύνη.