ΕΙΝΑΠ: Μεγάλο το πρόβλημα με τις κλίνες ΜΕΘ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επικίνδυνες για την Δημόσια Υγεία διαστάσεις λαμβάνει κάθε τόσο η έλλειψη σε κλίνες ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο και την υπόλοιπη χώρα. Το θέμα στηλιτεύει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αθήνας Πειραιά με αφορμή τους 50 ασθενείς που περίμεναν χθες για ένα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διαβάστε εδώ την ενημέρωση από την ΕΙΝΑΠ:

Για πολλαπλή (δυστυχώς…) φορά επισημαίνουμε με επιτακτικότητα το δραματικό πρόβλημα έλλειψης διαθέσιμων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Αυτήν την στιγμή δεκάδες συνάνθρωποί μας βαρέως πάσχοντες παραμένουν διασωληνωμένοι σε κοινούς θαλάμους, εν αναμονή εισαγωγής τους σε ΜΕΘ. Επίσης πολλές σοβαρές τακτικές χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται λόγω της έλλειψης διαθέσιμων κλινών σε ΜΕΘ.

Προχθές 03/01/16 στην «λίστα αναμονής» του ΕΚΑΒ Αθήνας ήταν καταχωρημένα 52 (πενήντα δύο) περιστατικά βαρέως πασχόντων ασθενών, ενώ αντίστοιχα χθες 04/01/16 ήταν 50 (πενήντα).

Η ΕΙΝΑΠ όπως πολλές φορές στο παρελθόν, απαιτεί από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους τουλάχιστον τα περίπου 200 (διακόσια) κρεβάτια ΜΕΘ (περίπου 100 στο λεκανοπέδιο) τα οποία είναι εξοπλισμένα και παραμένουν κλειστά. Πρέπει επιτέλους όλοι να αντιληφθούν πως πρόκειται (κυριολεκτικά …) για ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ           Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ματίνα Παγώνη          Αλέξανδρος Τζάνος                   Κώστας Λιβαδάς