Ειδομένη: Ο κ. Κουρουμπλής την αποκάλεσε Νταχάου- Περιμένουμε τον χαρακτηρισμό του κ. Ξανθού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετέβη στην Ειδομένη και χαρακτήρισε την περιοχή σύγχρονο Νταχάου. Είχε προηγηθεί βέβαια ο χαρακτηρισμός του υπουργού Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά που θεωρεί την εικόνα της Ειδομένης "τιμητική" για την Ελλάδα. Αύριο πάντως θα μεταβεί για επιτόπιο έλεγχο στα...χάλια μας και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, οπότε αναμένουμε τους δικούς του χαρακτηρισμούς. Θα νιώσει άραγε περήφανος ή θα συμφωνήσει με τον κ. Κουρουμπλή;

Στην ευρύτερη περιοχή της Ειδομένης θα μεταβεί την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός συνοδευόμενος από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ και τον πρόεδρο του ΕΚΕΠΥ, Νίκο Παπαευσταθίου.

Ο υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί τους χώρους προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στο Χέρσο και στη Νέα Καβάλα, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου, τον καταυλισμό στην Ειδομένη, το Νοσοκομείο Κιλκίς και το hot spot στα Διαβατά.

Θα προεδρεύσει εξάλλου σε συσκέψεις με τους εμπλεκόμενους φορείς στην περιοχή για να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός ενεργειών για την καλύτερη δυνατή υγειονομική φροντίδα των προσφύγων- μεταναστών.

Εν τω μεταξύ τα τελευταία νέα αφορούν σε κρούσματα ανεμοβλογιάς που έχουν καταγραφεί στον καταυλισμό της Ειδομένης, γεγονός που έβαλε …μπροστά τον μηχανισμό των εμβολιασμών.