»Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν» τάδε έφη Άδωνις

  • Iatropedia
Άστραψε και βρόντηξε ο Άδωνις Γεωργιάδης με αφορμή το καυτό θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις επικείμενες απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Με την φράση:΄΄Εγώ κάνω τις απολύσεις. Μη μου πάρει τη δόξα ο Τόμσεν'' σκιαγράφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί για την αναδόμηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας μάλιστα, να «χρεωθεί» στον ίδιο και όχι στην Τρόικα, η όποια απόφαση απόλυσης.

Αναλυτικότερα κατά την διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου η οποία αφορούσε την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε το παρών προκειμένου να δώσει εξηγήσεις τόσο για τις απολύσεις γιατρών του ΕΟΠΥΥ όσο και για την τελική μορφή που θα πάρει ο Οργανισμός.

Αναφερόμενος στις επικείμενες απολύσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός δήλωσε πως πρώτα θα μετρηθούν οι ανάγκες του νέου οργανισμού. Στην περίπτωση που αποφασισθεί ότι οι γιατροί είναι περισσότεροι απ΄ όσους χρειάζεται ο νέος ΕΟΠΥΥ, θα γίνουν απολύσεις, με βάση την αξιολόγησή τους.

Για άλλη μια φορά ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε και επισήμως ότι ο ΕΟΠΥΥ θα μετατραπεί από πάροχος σε αγοραστή ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη της δικοματικής κυβέρνησης και αναμένεται να πάρει το πράσινο φως από την Βουλή.

σε απόσταση αναπνοής από την πόρτα εξόδου

Εντούτοις την πόρτα εξόδου από τον ΕΟΠΥΥ αναμένεται να δουν τους επόμενους μήνες οι περίπου 1400 γιατροί του ΕΟΠΥΥ με χειρουργικές ειδικότητες όπως : αγγειοχειρουργοί αναισθησιολόγοι, νευροχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, πλαστικοί, παιδοχειρουργοί και θωρακοχειρουργοί.

Ο βασικός παράγοντας που θα επηρεάσει τελικά ποιοι και πόσοι θα απομακρυνθούν είναι και η σχέση εργασίας των γιατρών, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και αναφερόμενος στο σχέδιο της task force είπε πως προτάθηκε η μεταφορά όσων ειδικοτήτων αποφασιστεί ότι δεν ανήκουν στην ΠΦΥ, στο ΕΣΥ.

Και αυτό όμως είναι υπό αίρεση κατά τον Υπουργό Υγείας, αφού τίθενται μια σειρά ζητημάτων, όπως αν είναι κατάλληλοι αυτοί οι γιατροί για τη Δευτεροβάθμια Υγεία ή αν χρειάζονται οι εν λόγω ειδικότητες.

πάσχει η Ελλάδα

«Η χώρα μας πάσχει από έλλειμμα συνεννόησης», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι το στοίχημα που είχε βάλει για τις απολύσεις αφορούσε στο ΕΣΥ.

«Στο πρώτο κομμάτι της κινητικότητας το στοίχημα κερδήθηκε», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας πως το ίδιο στοίχημα θα ισχύσει και το δεύτερο μέρος της κινητικότητας, σε ότι αφορά τα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

«Η κινητικότητα στην ΠΦΥ είναι κάτι άλλο», διευκρίνισε καθώς δεν υπάρχει ακόμη αξιολόγηση. Μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και των υπολογισμών των διαθέσιμων γιατρών, «αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει πλεόνασμα τότε θα υπάρξουν απομακρύνσεις», παραδέχθηκε ο υπουργός υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ με κάλυψη ασφαλιστικών εταιρειών! Τι σχεδιάζει ο Άδωνις

Όταν η πρόληψη σώζει! Η περιπέτεια υγείας του Νικήτα και η ψήφος εμπιστοσύνης στο ΕΣΥ

Μετά τους γιατρούς έρχεται “μπουλντόζα” και στα κτίρια του ΕΟΠΥΥ!

Με τις…ευλογίες ΕΟΦ αμοιβή στους γιατρούς του ΕΣΥ που μιλούν σε συνέδρια!