Εγκαταλείπουν τα άρρωστα παιδιά

sad boy
Στο έλεος του θεού εγκατέλειψε τα παιδιά και τους εφήβους που πάσχουν από μη ιάσιμες παθήσεις η ελληνική πολιτεία αφού δε υπάρχουν μονάδες και υπηρεσίες για να τα φροντίσουν πριν καταλήξουν.

Μπορεί η 8η Οκτωβρίου να έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ανακουφιστικής Φροντίδας στην Ελλάδα όμως ουδείς μπορεί να μιλά για φροντίδα καθώς καταγράφεται τραγική έλλειψη υπηρεσιών για παιδιά και εφήβους.

Δραματική έλλειψη υπηρεσιών παιδιατρικής ανακουφιστικής φροντίδας στη χώρα μας, καταγράφει η Ελληνική Εταιρεία για την Ανακουφιστική Φροντίδα Παιδιών και Εφήβων, όταν τα 2/3 των παιδιατρικών θανάτων ετησίως οφείλονται σε οξύ ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.

Η παιδιατρική ανακουφιστική φροντίδαδιαφέρει σημαντικά από αυτή των ενηλίκων και ενώ σε πολλές χώρες του κόσμου έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες με μονάδες και άλλες δομές, στην Ελλάδα είναι δραματικά περιορισμένη, υπογραμμίζουν οι ειδικοί, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ανακουφιστικής Φροντίδας στις 8 Οκτωβρίου.

Επιτακτική είναι η ανάγκη ύπαρξης στη χώρα μας, επισημαίνουν οι επιστήμονες, υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας για παιδιά και εφήβους που αντιμετωπίζουν μη ιάσιμη πάθηση. Πρόκειται για ολοκληρωμένη ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη των παιδιών ή εφήβων, από τη διάγνωση της πάθησης έως και την περίοδο πένθους της οικογένειας.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends