Εγκαίνια χωρίς τους απαραίτητους γιατρούς για το Νοσοκομείο Σαντορίνης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Χωρίς να προηγηθούν προσλήψεις για τις βασικές ιατρικές ειδικότητες εγκαινιάζεται το Νοσοκομείο Σαντορίνης το οποίο κατασκευαστικά το επιμελήθηκαν ηγεσίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Η ΝΔ λοιπόν έχει λόγους να αντιδρά στα αυριανά...εγκαίνια!

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, Βουλευτής Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια του Νοσοκομείου Σαντορίνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Νέα Δημοκρατία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των νησιών και τον υψηλού επιπέδου τουρισμό, θεμελίωσε και ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός σύγχρονου νοσοκομείου στην Σαντορίνη. Στη συνέχεια το ενέταξε στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) για να λειτουργήσει ως Ν.Π.Ι.Δ.

Γνωρίζει ο κ. Τσίπρας ότι εγκαινιάζει αύριο ένα νοσοκομείο, όπου δεν έχει προσληφθεί κανένας διευθυντής γιατρός, καμιάς ειδικότητας, ούτε καν για το τμήμα επειγόντων περιστατικών, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του νοσοκομείου ιδιαίτερα την τουριστική περίοδο ;

Μπορεί να λειτουργήσει δευτεροβάθμιο νοσοκομείο χωρίς σχεδόν καμία από τις βασικές ειδικότητες και χωρίς αναισθησιολόγο, δηλαδή παντελή αδυναμία εκτέλεσης οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης;

Η αλήθεια είναι ότι μετατρέπει ένα νοσοκομείο- κόσμημα σε ενισχυμένο Κέντρο Υγείας που προέκυψε από τη μεταφορά του υπάρχοντος Κέντρου στις νέες εγκαταστάσεις».