«Έφυγε» ο γνωστός ογκολόγος Διονύσης Ραζής

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η διοίκηση και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του επί πολλά έτη συνεργάτη της Ογκολόγου, Διονύσιου Ραζή.

Ο εκλιπών ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε για πολλά έτη σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο σε μερικά από τα πιο φημισμένα Νοσοκομεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συμμετείχε στην ίδρυση και την οργάνωση του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Μεταξά» και διετέλεσε Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής της Πρώτης Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής στην Ελλάδα.

Στην συνέχεια εργάστηκε στο Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ ως διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής και δημιούργησε την πρώτη Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ελλάδα που έγινε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος του Επιστημονικού καθώς και του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου. Με το επιστημονικό του έργο συνέβαλε καθοριστικά στην κλινική ογκολογική έρευνα.

Στη μνήμη του θα κατατεθεί χρηματικό ποσό στα «Παιδικά Χωριά SOS».