Εφημερίες γιατρών: πληρωμή με καθυστέρηση

  • Iatropedia
Νέα ταλαιπωρία για χιλιάδες γιατρούς του ΕΣΥ φέρνει απόφαση της κυβέρνησης που επιβάλει έγκριση και προληπτικό έλεγχο από τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου για την πληρωμή των κανονικών εφημεριών.

Σοβαρά προβλήματα στην αποπληρωμή των εφημεριών των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων αναμένεται να προκύψουν το επόμενο διάστημα καθώς η Ενιαία Αρχή Πληρωμών ανακοίνωσε ότι οι αποπληρωμές θα γίνονται με … χρηματικά εντάλματα από τον Οκτώβριο και μετά.

Ειδικότερα με έγγραφο που απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις 28 Σεπτεμβρίου 2011 προς όλα τα Νοσοκομεία, η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, επισημαίνει ότι η καταβολή των εφημεριών από 1ης Οκτωβρίου 2011 θα διενεργείται με χρηματικά εντάλματα. Το έγγραφο αναφέρεται στις κανονικές και όχι στις πρόσθετες εφημερίες και οι συνδικαλιστές γιατροί της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών επισημαίνουν ότι είναι βέβαιο πως αυτή η διαδικασία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην εκταμίευση των εφημεριών, αφού θα χρειάζεται εφεξής οι εφημερίες να υφίστανται και τον προληπτικό έλεγχο του επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Είναι προφανές ότι το μέτρο αποσκοπεί στην καθυστέρηση καταβολής των υποχρεώσεων του κράτους προς τους υπαλλήλους.
Η ΟΕΝΓΕ θα προβεί αύριο σε διάβημα προς τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας, ώστε ο κωδικός 562 που αντιστοιχεί στις εφημερίες να εξαιρεθεί των ρυθμίσεων της απόφασης του υφυπουργού Οικονομικών κ. Σαχινίδη» επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών Δημήτρης Βαρνάβας.