Ευχάριστα νέα: Οι σύντομοι περίπατοι καλύτεροι από το γυμναστήριο για την απώλεια βάρους

  • Iatropedia
Το έντονο περπάτημα είναι καλύτερο για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους από το να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το London School of Economics.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, γυναίκες όλων των ηλικιών και άνδρες άνω των 50 ετών, που περπατούσαν τακτικά με έντονο βάδισμα για περισσότερο από 30 λεπτά κάθε μέρα βρέθηκε ότι είχαν μικρότερο σωματικό βάρος από εκείνες και εκείνους που έπαιρναν μέρος σε έντονες σωματικές δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, ή η ποδηλασία.

Συγκεκριμένα είχαν χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και μικρότερη περιφέρεια μέσης από εκείνους που ασχολούνταν με διάφορες αθλητικές δραστηριότητες.

Η επικεφαλής της έρευνας δρ Grace Lordan, και οι συνεργάτες της συνέκριναν τις μετρήσεις σε ΔΜΣ και περιφέρεια μέσης ατόμων που κάνοντας τακτικά αθλήματα ίδρωναν αρκετά, με τις αντίστοιχες μετρήσεις ατόμων, που δήλωσαν ότι έκαναν τακτικά μισή ώρα γρήγορο περπάτημα κάθε μέρα, τις δουλειές του σπιτιού και χειρωνακτικές εργασίες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άντρες και οι γυναίκες που περπατούσαν τακτικά με έντονο ρυθμό για περισσότερο από 30 λεπτά την ημέρα είχε χαμηλότερο ΔΜΣ και μικρότερη περιφέρεια μέσης από εκείνους που ασχολούνταν με την τακτική άσκηση ή/και πήγαιναν στο γυμναστήριο.

http://www.dailymail.co.uk

Υπολογίστε τον ΔΜΣ σας με το εργαλείο του Iatropedia.gr

 

O Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) είναι μία απλή μέθοδος που μπορεί να προσδιορίσει ποιο είναι το υγιές μας βάρος. Πρόκειται για μια μέτρηση που προκύπτει από το βάρος και το ύψος μας και χρησιμοποιείται ευρέως από γιατρούς και άλλους επιστήμονες της υγείας για να προσδιορίσει τη συχνότητα του ελλιπούς βάρους, του υπέρβαρου και της παχυσαρκίας στους ενήλικες.

 

Ο ΔΜΣ είναι ένας αξιόπιστος δείκτης του σωματικού λίπους για τους περισσότερους ανθρώπους και χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει κατηγορίες βάρους που μπορούν να οδηγήσουν σε προβλήματα υγείας.

 

Για να υπολογίσετε τη μάζα σώματος, κάντε κλικ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσα κιλά μπορείτε να χάσετε απλά και μόνο… περπατώντας!

Δύο λεπτά περπάτημα κάθε μια ώρα μειώνει τους κινδύνους από την πολύωρη ακινησία