ΕΔΕ για την βράβευση εθελοντών αιμοδοτών της Χρυσής Αυγής στο Νοσοκομείο Κατερίνης

  • Iatropedia
Με απόφαση του Διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γ Κίρκου διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Νοσοκομείο Κατερίνης μετά τη βράβευση εθελοντών αιμοδοτών της Χρυσής Αυγής.

Αναλυτικότερα ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Γιώργος Κ. Κίρκος αποφάσισε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την πρόσφατη βράβευση εθελοντών αιμοδοτών του συλλόγου «Πράσινη Πτέρυγα» της Χρυσής Αυγής στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.

Να σημειωθεί εδώ ότι και ο αν.υπ υγείας Ανδρέας Ξανθός είχε καταδικάσει τη βράβευση αυτή επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Ο φασισμός, η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός είναι εξ’ ορισμού αντικρουόμενες έννοιες με τον αλτρουισμό, την προσφορά και την αλληλεγγύη που χαρακτηρίζουν την εθελοντική αιμοδοσία. Οι εθελοντές αιμοδότες δίνοντας δέκα λεπτά από τον χρόνο τους, προσφέρουν ένα ανεκτίμητο δώρο ζωής στον συνάνθρωπο ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου, φυλής, θρησκείας ή πεποιθήσεων. Ούτως ή άλλως η διάθεση του αίματος γίνεται με βάση τις ανάγκες των ασθενών χωρίς την παραμικρή διάκριση και ανεξάρτητα από τη βούληση του αιμοδότη. Συνεπώς η δράση της Χρυσής Αυγής «Αίμα μόνο για Έλληνες» δεν έχει καμία σχέση με τον εθελοντισμό, καταδικάζεται ως ρατσιστική και η επιβράβευσή της χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως απαράδεκτη».