«Έχτισαν» την είσοδο στο Δρομοκαϊτειο- Τεράστια τα προβλήματα στο ίδρυμα

dromokaiteio
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Δρομοκαΐτειου Ψυχιατρείου πραγματοποίησαν σήμερα μέχρι το μεσημέρι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, διεκδικώντας οικονομικά και θεσμικά θέματα. Συμβολικά, οι εργαζόμενοι "έχτισαν" την πύλη του νοσοκομείου, αφήνοντας να εισέλθουν στο ίδρυμα μόνο τα επείγοντα περαστικά.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

 

«Η λειτουργία του νοσοκομείου, το οποίο είναι ο στυλοβάτης της ψυχικής υγείας, βρίσκεται κάτω από το όριο ασφαλείας» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι προσθέτοντας ότι ετησίως γίνονται 3.000 εισαγωγές ασθενών και 15.000 ασθενείς επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία. Και καλούν την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δει σοβαρά τα προβλήματα της ψυχικής υγείας και να δώσει σύντομα λύσεις.

Το ίδρυμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που μοιραία πλήττουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τις χιλιάδες των ασθενών οι οποίοι το επισκέπτνται ετησίως.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιησεων αν δεν επιλυθούν τα προβλήματά τους.

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν

Top 5 Trends