Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Βασίλης Τσιβιλίκας

  • Iatropedia
Ο δημοφιλής ηθοποιός Βασίλης Τσιβιλίκας άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί περίπου στις 6 και 30 μετά από πρόβλημα καρδιάς που παρουσιάσε.

Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο όπου κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ οι διασώστες δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Όταν έφθασε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο λίγο μετά τις 6 και 35 οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ήταν ήδη νεκρός. Ούτε οι ενέργειες ανάνηψης δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Γεννήθηκε το 1942 στη Θεσσαλονίκη. Ήταν το μοναδικό αγόρι της οικογένειάς του και μεγαλύτερος από τις δύο αδελφές του.

Είχε πολυετή σημαντική παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, την τηλεόραση και ιδιαίτερα το θέατρο.

Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου:

«Ο Βασίλειος Τσιβιλίκας, παρουσίασε αιφνίδιο θωρακικό άλγος το οποίο τον αφύπνισε περί τις 05.30 της 29 Φεβρουαρίου 2012 και εν συνεχεία έχασε τις αισθήσεις του.

Διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Σισμανογλείου Γενικού Νοσοκομείου περί τις 06.35 ήδη νεκρός, παρά την καθ’οδόν ανάνηψη που εφάρμοσαν οι διασώστες του ασθενοφόρου.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διασωληνώθηκε άμεσα και έγινε παρατεταμένη προσπάθεια ανάνηψης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό βάρδιας.

Καθ’ όλη τη διαδικασία ανάληψης παρέμεινε σε καρδιακή ασυστολία και παρά τις έντονες προσπάθειες παρέμεινε σε απουσία ζωτικών σημείων.

Οι προσπάθειες διεκόπησαν στις 07.15″.