Δωρεές για την στήριξη νοσοκομείων και ιδρυμάτων στην Ελλάδα της ανάγκης

  • Iatropedia
Δωρεές ύψους άνω των 23 εκατ. ευρώ στους Δήμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης αποφάσισε το "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, που "τρέχει" από πέρσι... Εν τω μεταξύ το Σωματείο Φίλων Παιδιατρικής και Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά» και η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer Hellas παρέδωσαν στη διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών "Π. και Α. Κυριακού" εξοπλισμό μηχανικής υποστήριξης πρόωρων νεογνών για τον εκσυγχρονισμό της Ειδικής Μονάδας του Νοσοκομείου.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Οι δύο μεγαλύτερη Δήμοι της χώρας θα μοιραστούν ισόποσα το ποσό, δηλαδή περί τα 10 εκατ.ευρώ έκαστος αναλαμβάνοντας παράλληλα την πρωτοβουλία συνεργασίας με γειτονικούς δήμους, για την υλοποίηση δράσεων.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής πρωτοβουλίας των 100 εκατομμυρίων ευρώ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διαθέτει 3,7 εκατ. ευρώ στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς Φάρος, PRAKSIS, Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down «Μ. Κόκκορη», καθώς και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικόν, το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων», το Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας «Η Ελπίς» και το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», για την ενίσχυση του έργου τους.

«Όλοι μας, όσοι και όσο μπορούμε, έχουμε σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά την ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τη χώρα και τους συμπολίτες μας σε αυτή την πιο κρίσιμη καμπή. Δεν χωράει αναβολή ούτε δικαιολογία – πρέπει τώρα να προσφέρουμε όσο μπορεί ο καθένας, για να μας βρει η επόμενη μέρα πιο δυνατούς και ενωμένους», είπε ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Δωρεά της Pfizer Hellas στο Παίδων

Για την πραγματοποίηση αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η «Ανοικτή Αγκαλιά» είχε διοργανώσει πριν λίγους μήνες φιλανθρωπική συναυλία στο Ηρώδειο, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για την αγορά των ειδικών αναπνευστήρων.

Η Pfizer Hellas, στα πλαίσια του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας και με τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων της, που παρακολούθησαν την εκδήλωση, υποστήριξε την προσπάθεια ως χορηγός, δίνοντας για άλλη μια φορά ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νοσηλευόμενων παιδιών και των οικογενειών τους.