Δωρεές φαρμάκων και εξοπλισμού για τις υγειονομικές υπηρεσίες των Χανίων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Συσκευασίες φαρμάκων για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου παρέδωσε σήμερα η αντιπεριφέρεια Χανίων. Τη ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δωρεάς εξοπλισμού για το Κέντρο υγείας Αστικού Τύπου στην πόλη των Χανίων.

Ειδικότερα ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης παρέδωσε σε στελέχη της κοινωνικής δομής συνολικά τετρακόσιες συσκευασίες φαρμάκων. Τα φάρμακα συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων που συνδιοργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οι οποίες είχαν κοινωνικό εισιτήριο.

Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων εδρεύει στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, λειτουργεί με εθελοντές και παρέχει δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε διαπιστωμένα άπορους και ανασφάλιστους πολίτες.

Εν τω μεταξύ, ως το τέλος Απριλίου θα έχει υπογραφεί η σύμβαση για την παράδοση του ιατρικού τεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο δήμο Χανίων για το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, που είχε σήμερα, με τους υποδιοικητές της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη Γιακουμάκη και Στέλιο Δημητρακόπουλο ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου, έχει ήδη γίνει 20ετής παραχώρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας από τον Δήμο Χανίων στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, ενώ με την παράδοση και του εξοπλισμού ολοκληρώνονται από πλευράς του δήμου οι υποχρεώσεις του για τη λειτουργία του Κέντρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος Χανίων τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα και οι διαδικασίες πρόσληψης του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και έλαβε τη διαβεβαίωση από την 7η Υ.ΠΕ. ότι προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν λύσεις για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τη λειτουργία των «ιατρείων γειτονιάς» εντός του αστικού ιστού του δήμου Χανίων, με τα στελέχη της ΔΥΠΕ Κρήτης να ζητούν τη στήριξη της συγκεκριμένης δράσης.