«Δωρεάν» ταινίες για διαβητικούς αλλά με …συμμετοχή!

  • Iatropedia
Μόλις πριν από λίγες ημέρες η απερχόμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε διαφημίσει δεόντως ότι θα διανέμονται πλέον δωρεάν οι ταινίες σακχάρου στους διαβητικούς καθώς μειώθηκαν οι τιμές. Ωστόσο οι φαρμακοποιοί έχουν άλλη άποψη

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Συμμετοχή 25% για τα αναλώσιμα θα πληρώνουν οι διαβητικοί σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής καθώς οι ασφαλισμένοι θα κληθούν να πληρώσουν τελικά τη διαφορά που προκύπτει από την μείωση της τιμής τους που αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Λουράντος είναι ιδιαιτέρως σκληρός με την κυβερνητική τακτική που ακολουθήθηκε καθώς μεταξύ άλλων σημειώνει: «Η τακτική εκ μέρους της κυβέρνησης να ασκεί κοινωνική πολιτική με επιβάρυνση της τσέπης των ασφαλισμένων, αυξάνοντας τη συμμετοχή τους και μέσω των φαρμακοποιών με την καθυστέρηση των πληρωμών τους, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα περί δήθεν χορήγησης μέσω των φαρμακείων των αναλωσίμων του Σακχαρώδη Διαβήτη, χωρίς συμμετοχή των ασφαλισμένων, μόνο σαν ανέκδοτο ακούγεται».

Οι φαρμακοποιοί υπογραμμίζουν ότι αν η κυβέρνηση πράγματι θέλει να απαλλάξει τους ασφαλισμένους από τη συμμετοχή τους σε αυτά τα υλικά, θα πρέπει να αποζημιώνει ο ίδιος ο οργανισμός ολόκληρη την αξία του υλικού.

Εξηγούν μάλιστα πως αν η χονδρική τιμή των προϊόντων αυτών δεν μειώνεται, δεν είναι δυνατόν να απαιτείται από τον ΕΟΠΥΥ η μείωση της λιανικής τιμής κατά 25%, που είναι η συμμετοχή των ασφαλισμένων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πως θα παίρνουμε τα φάρμακα μετά τα μέτρα για τον ΕΟΠΥΥ

Τι θα πληρώνουν όσοι παίρνουν φακελάκια αλλά και όλοι οι παραβάτες στην Υγεία! Έρχονται αυστηρές ποινές

Άρχισαν τα λουκέτα στις κλινικές λόγω έλλειψης προσωπικού! Που σταματούν οι εφημερίες

Άδωνις: “είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την τρόικα” Οι 4 αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ

Αλλαγές εξπρές στους διοικητές των νοσοκομείων! Τι θα αλλάξει στο ΕΣΥ