Δωρεάν προληπτική ιατρική σε ευπαθείς ομάδες από τον ΙΣΑ και την ΑΠΟΣΤΟΛΗ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Καινοτόμο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, για ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να πραγματοποιήσουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε 145 ενορίες.

Καινοτόμο πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής, για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού πρόκειται να πραγματοποιήσουν  ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ,σε 145 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών .

Το πρόγραμμα που προβλέπει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, για ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους πολίτες και θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή των εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και σε συνεργασία με τον Όμιλο Βιοϊατρική, ανακοινώθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο πολιτιστικό κέντρο της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’. Όπως ανακοινώθηκε κλιμάκιο Εθελοντών του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα εξετάζουν ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους ενορίτες ,σε τακτά χρονικά διαστήματα και θα χορηγείται ιατρικό σημείωμα που θα παραπέμπει όποιον χρήζει ανάγκης, σε προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις.

Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Στην εκδήλωση παρέστη  και η  Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στην στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στη μεγάλη εκστρατεία που διενεργεί ο  Σύλλογος ,για την αύξηση των δοτών μυελού των οστών.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην ομιλία  του επισήμανε: “Από την πρώτη στιγμή που η κοινωνία μας βρέθηκε μέσα στην ύφεση και την κρίση ο στόχος μας ήταν να μην μείνει κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς φαγητό, χωρίς ρούχο, χωρίς στέγη, χωρίς φάρμακο και χωρίς γιατρό. Αναπτύξαμε δομές και προγράμματα πάνω σε αυτόν τον άξονα. Η συνεργασία όλων των καλοπροαίρετων δυνάμεων δεν είναι δυνητική επιλογή, αλλά είναι μονόδρομος. Συγχαίρω την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, προσωπικά τον πρόεδρο του Γ. Πατούλη και την “ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ” που αποφάσισαν από κοινού να βαδίσουν πάνω σε αυτόν τον δρόμο της αλληλοστήριξης και συνεργασίας».

Γιώργος Πατούλης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο χαρακτηρίζοντας τον πνευματικό ηγέτη της αγάπης και της προσφοράς και μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες της Αθήνας τονίζοντας  τα εξής:

«Η  μεγάλη συμμαχία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που δημιούργησαν ο ΙΣΑ και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ  έδωσε ελπίδα και  δύναμη στους  απελπισμένους και στους αδύναμους .Στόχος της προσπάθειάς μας είναι  να διασφαλίσουμε όχι μόνο την υγεία αλλά και την αξιοπρέπειa  των συνανθρώπων μας που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να έχει ο κάθε συνάνθρωπός μας ,τη φροντίδα και την αγάπη που χρειάζεται.  Όλοι μαζί μπορούμε να παλέψουμε για την ελπίδα και την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας και για ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας».

Εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου

Ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι ενορίες της Αρχιεπισκοπής μας, οι δομές μας όλες, ιδιαίτερα αυτές που αναπτύσσονται σε υποβαθμισμένες και επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, θα στηρίξουν αυτήν την δυνατότητα που θα δώσει ανακούφιση και βοήθεια σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.”

O Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε τα εξής: «Συνεχίζουμε τη διεύρυνση του κοινωνικού μας έργου με ισχυρές συμμαχίες στο χώρο της υγείας, με γνώμονα την ενίσχυση του αδύναμου συνανθρώπου μας. Υποστηρίζουμε το αναφαίρετο δικαίωμα για ελεύθερη πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου την υγεία. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να συγχαρώ όλους του Εθελοντές Ιατρούς και το προσωπικό που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά για το αδιάκοπο έργο τους και την αξιέπαινη θυσιαστικής τους προσφορά».