Δωρεάν μαστογραφίες και ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού σε όλη την Ελλάδα

  • Iatropedia
Η ELPEN δεν έχει ογκολογικά φάρμακα αλλά στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης ξεκινά σύντομα συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ώστε να επαναλειτουγήσει η κινητή της μονάδα μαστογράφου και να διατρέξει όλη την Ελλάδα καθ΄όλο το 2016 όπου θα γίνουν ενημερώσεις και θα διεξαχθούν μαστογραφίες.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης , διευθυντής Ανθρωπίνου Δυναμικού και Εταιρικής Επικοινωνίας της ELPEN, «αποφασίστηκε με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία για την ενημέρωση, έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, να καλύψουμε τα έξοδα επαναλειτουργίας της κινητής μονάδας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας για περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και καμπάνιες ενημέρωσης από τα ΜΜΕ ώστε να υπάρξει πανελλαδική ευαισθητοποίηση».

Ο κ. Ιωαννίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι το να αφήνει μια εταιρία διακριτικά και με αξιοπρέπεια στον κόσμο που την περιβάλλει ένα ίχνος με έργα δημιουργικής πνοής και ουσίας. Στο τέλος της μέρας, πρέπει να μείνει η ελπίδα σε αυτούς που επικοινωνούν και σε αυτούς που το δέχοντα για να καταλάβουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Αλλιώς να στραφούμε σε κάτι άλλο».

Και συνέχισε : «Όταν δίνεις χρόνο και αγάπη στον κόσμο, αυτοί που δίνουν εισπράττουν πιο πολλά από αυτούς που τα λαμβάνουν. Τα προγράμματα αφήνουν αίσθημα χαράς σε αυτούς που τα διεκπεραιώνουν.

Η ΕΚΕ πρέπει να μείνει πολλές φορές έξω από τα ΜΜΕ. Αλλά πάλι σε άλλα προγράμματα χρειάζεται ενημέρωση για να βρίσκονται μιμητές, αφετέρου οι άνθρωποι που συμμετέχουν να ενθαρρύνονται.

Όλα αυτά τα χρόνια βρισκόμαστε κοντά στην χώρα δίνοντας έμφαση στην ακριτική Ελλάδα. Όσο περνάει ο καιρός βέβαια τις ίδιες ανάγκες έχουν και οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας».

Ενδεικτικά τι έχει υλοποιήσει η ELPEN

Ταξίδι στην ακριτική Ελλάδα. Πήγαν σε 10 μακρινά χωριά του Έβρου. Σε 7 ακριτικα νησιά του Αιγαίου και σε 10 χωριά των Ιωαννίνων. Η πιο όμορφη στιγμή ήταν έξω από το …κάδρο, στα Κουφονήσια με τους 400 κατοίκους. Παρουσίασαν σε παιδιά Δημοτικού τεχνικές για πρώτες βοήθειες. Ρώτησαν τότε τις δύο δασκάλες, «τί θελετε από εμάς που θα μείνετε μόνες όλο το χειμώνας;».

Η απαντηση ήταν μια βιβλιοθήκη, λίγα βιβλία, κομπιούτερ και προτζέκτορα. Τα οποία και έλαβαν.

Ετοιμάζονται τώρα για νέους προορισμούς σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Ένα άλλο πρόγραμμα που στηρίζει η ELPEN είναι η Ομάδα Αιγαίου. Στον τελευταίο διάπλου προσέφεραν τον εξοπλισμό του αγροτικού ιατρείου στην Αστυπάλαια.