Δωρεάν Φάρμακα τέλος στον ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Παγώνουν από σήμερα Τετάρτη την πίστωση για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά. Κλειστά τα φαρμακεία αύριο Πέμπτη. Για αναίτιες κινητοποιήσεις κάνει λόγο η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Από την τσέπη τους θα πληρώνουν από σήμερα τα φάρμακα τους οι περίπου 9,5 εκατ. ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ στην Αττική, καθώς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς αποφάσισαν να παγώσουν την πίστωση προς τον οργανισμό.

Ταυτόχρονα αύριο Πέμπτη θα βάλουν λουκέτο στα φαρμακεία τους και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τον ΕΟΠΥΥ στις 9 το πρωί.

Ο λόγος είναι η μη αποπληρωμή των οφειλών του Οργανισμού στους Φαρμακοποιούς της Αττικής, οδηγώντας τους στην οικονομική εξαθλίωση, όπως υποστηρίζουν. Διευκρινίζουν μάλιστα ότι οι αποφάσεις τους αυτές δεν αποσκοπούν στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Επιπλέον, όπως αναφέρουν, «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για το αν και πότε θα δοθούν τα κονδύλια που έχει εκταμιεύσει σύμφωνα με το νόμο ο Υπουργός Οικονομικών κ.Σαχινίδης».

Για αναίτιες κινητοποιήσεις κατά του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλισμένων του κάνει λόγο με ανακοίνωση της η διοίκηση του Οργανισμού. Υποστηρίζει πως σε σημερινή συνάντηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Γερ. Βουδούρη με τους προέδρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής, δόθηκαν διαβεβαιώσεις για την καταβολή χρημάτων για το τρέχον έτος στους φαρμακοποιούς.

Όπως υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σήμερα Τετάρτη θα καταβληθούν 17 εκατομμύρια ευρώ για φάρμακα που αγοράσθηκαν από ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και τη Δευτέρα 9 Απριλίου θα καταβληθούν άλλα 48 εκατομμύρια για οφειλές του ΟΠΑΔ του παρελθόντος και πριν τα Ταμεία ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ διαβεβαιώνει ότι οι μηνιαίες αποπληρωμές θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποπληρωθούν γιατροί, ιδιωτικές κλινικές και άλλοι πάροχοι του Οργανισμού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γεράσιμο Βουδούρη οι παλαιές οφειλές ρυθμίζονται από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ καταλήγει: «η προσπάθεια να μετατραπεί ο ΕΟΠΥΥ σε πλατεία Κλαυθμώνος θα αποτύχει».