Δωρεάν εξετάσεις οστικής πυκνότητας από τον σύλλογο «Πεταλούδα» τον Οκτώβριο

  • Iatropedia
Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων οστικής πυκνότητας, ξεκινάει από τον Οκτώβριο ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», με τίτλο «1 στις 3 γυναίκες πάσχει από οστεοπόρωσης. Κάνε μια δωρεάν εξέταση οστεοπόρωσης τώρα.»

Κύριος στόχος των εκδηλώσεων, « ο σκελετός του σε στηρίζει. Εσύ, τον προσέχεις;», είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κόσμου από εξειδικευμένους επιστήμονες σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της. Ο προληπτικός έλεγχος οστεοπόρωσης είναι μια πρώτη εξέταση για να δει κανείς τα επίπεδα της οστικής του υγείας. Αφορά άνδρες και γυναίκες άνω των 55 ετών.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης είναι ανοιχτή για όλους και θα πραγματοποιηθεί σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, από μεγάλα αστικά κέντρα μέχρι απομονωμένες περιοχές. Ξεκινάει 2-3 Οκτωβρίου από την περιοχή της Λακωνίας και εν συνεχεία ο Σύλλογος θα επισκεφθεί άλλες περιοχές, μεταξύ των οποίων την Κάρυστο, τη Λακωνία, την Ξάνθη, τη Λάρισα, την Αρχαία Ολυμπία, την Κέρκυρα, κ.α.

Οι εκδηλώσεις σε κάθε περιοχή θα είναι διήμερες. Τα πρωινά θα πραγματοποιούνται δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι και το απόγευμα της δεύτερης ημέρας ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες της κάθε περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες για την εκστρατεία πρόληψης και ενημέρωσης στην ιστοσελίδα: www.osteocare.gr ή στο Τήλε. 213 2086698.

Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ