Δωρεάν εξετάσεις για ανασφάλιστους και ανέργους του λεκανοπεδίου

  • Iatropedia
Δωρεάν προληπτικό έλεγχο που θα οδηγήσει στην συμπλήρωση ολοκληρωμένου φακέλου ασθενούς, θα δίνουν τους επόμενους μήνες, 10 νοσοκομεία της Αττικής που θα υποδεχτούν ανασφάλιστους και ανέργους κατοίκους του νομού.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η δράση διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Παρεμβάσεις Πρόληψης – Προαγωγής Υγείας σε Υφιστάμενα Δίκτυα στην Περιφέρεια Αττικής» που υλοποιεί το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Ταμείου. Τα νοσοκομεία είναι: Γ.Γεννηματάς, Θριάσιο, Ιπποκράτειο, Αγία Όλγα, Σισμανόγλειο, Σωτηρία, Τζάνειο, Ασκληπιείο Βούλας, Αλεξάνδρα και Έλενα Βενιζέλου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να είναι άνεργοι ή ανασφάλιστοι ηλικίας 25-65 ετών. Για ραντεβού και πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο του ΙΚΠΙ 210 7222727- 723 μεταξύ 9-5, και στην ιστοσελίδα: www.prolipsigiaolous.gr

Για τη συμμετοχή τους απαιτείται φωτοτυπία ταυτότητας, φωτοτυπία κάρτας ανεργίας ή ληγμένου βιβλιαρίου υγείας και επικυρωμένη υπεύθυνη δήλωση, που θα γράφει ότι «δηλώνω ότι είμαι άνεργος ή ανασφάλιστος».

Οι εξετάσεις που θα διεξάγονται αφορούν στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, των καρδιαγγειακών και των καρκίνων παχέος εντέρου, μαστού και τραχήλου της μήτρας, καθώς και προβολή για τα προαναφερθέντα νοσήματα. Ως εκ τούτου, στους ανασφάλιστους ή και ανέργους κατοίκους του λεκανοπεδίου θα γίνονται ανάλογα με την ηλικία και το φύλο τους, μέτρηση σακχάρου, χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης, μαστογραφία, τεστ Παπανικολάου και ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σε ποια νοσοκομεία μπορούν να κάνουν δωρεάν εξετάσεις οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι

Οι «αρνητές» της δωρεάν εξέτασης! Γιατί πολλοί γιατροί αρνούνται το δωρεάν εισιτήριο για ανασφάλιστους