Δωρεάν εμβόλια κατά της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου στην Αμοργό

  • Iatropedia
Η Ομάδα Αιγαίου και η Pfizer Hellas υλοποίησαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρόγραμμα δωρεάν εμβολιασμών κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου, κατά τη διάρκεια της χειμερινής αποστολής στην Αμοργό, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 8-11 Οκτωβρίου 2015.

Στα πλαίσια αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας, η Pfizer Hellas πραγματοποίησε δωρεά πεντακοσίων εμβολίων κατά της πνευμονιοκοκκικής νόσου για τους σκοπούς του προγράμματος ενώ παράλληλα κάλυψε και το κόστος των λειτουργικών αναγκών της αποστολής με επιπλέον δωρεά 25.000 ευρώ. Η Ομάδα Αιγαίου, παραλαμβάνοντας τα εμβόλια στο λιμάνι του Πειραιά, απέπλευσε με πάνω από 70 εθελοντές, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς σε κατοίκους στην Χώρα, στην Αρκεσίνη και την Αιγιάλη.

Η κα. Βάσω Καραμάνου, Vaccines BU Head της Pfizer Hellas δήλωσε πως, «με την πρωτοβουλία αυτή, εδραιώνουμε την εξαιρετική συνεργασία μας με την Ομάδα Αιγαίου, με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας των κατοίκων των μικρών νησιών του Αιγαίου, που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του 21ου Διάπλου και της αποστολής στη Σίκινο και στις Μικρές Κυκλάδες το 2014. Δίνοντας έμφαση στον τομέα της πρόληψης, μέσω της υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών, καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας, όπως είναι ο εμβολιασμός, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας, για να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη».