Δωρεά ύψους 6000 ευρώ από Γερμανούς στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου

  • Iatropedia
Επισκέπτες του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά Κρήτης από την Γερμανία για πάνω από 50 χρόνια είναι οι Παύλος Eckert, Brigitte Gershgrasser, Dorothee Epple και Dieter Epple που φρόντισαν να επιστρέψουν λίγη από την αγάπη που έχουν πάρει από τους κατοίκους της περιοχής...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμος: «Αναγνωρίζοντας την προσφορά της, ζήτησαν να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια θα μπορούσαν να προσφέρουν ώστε να ανταποδώσουν στην ίδια και στους Έλληνες την έμπρακτη φιλοξενία που βίωσαν. Η γιατρός τους ζήτησε να ενημερώσουν τους πολίτες της χώρας τους για την πραγματική κατάσταση στην Ελλάδα, για την φιλοξενία και την φιλοσοφία των Ελλήνων. Οι ίδιοι γνώρισαν την διάθεση για ανιδιοτελή προσφορά, για φιλοξενία και την διάθεση για βοήθεια του συνανθρώπου από τους Έλληνες. Νιώθοντας την ηθική υποχρέωση να προσφέρουν ανταποδοτικά στους Έλληνες, ξεκίνησαν μια προσπάθεια ενημέρωσης στους συμπολίτες τους και κατάφεραν να μαζέψουν 6.000 € τα οποία διέθεσαν σήμερα (27/10/2015) στον Δήμο Κισσάμου με σκοπό την αγορά ειδών για την βελτίωση των παρεχόμενων από το κέντρο υγείας της περιοχής υπηρεσιών. Οι αγορές θα γίνονται μετά από αίτημα του διευθυντή του κέντρου υγείας προς τον Δήμο.

Σκοπός τους η ίδρυση συλλόγου για το γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ των πολιτών των χωρών το οποίο δημιουργεί η πολιτική και οι πολιτικοί και πιστεύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των πολιτών του κόσμου μπορούν να γεφυρωθούν μόνο από τους πολίτες και όχι από τους πολιτικούς.

Ο Δήμος Κισσάμου αποδεχόμενος την ευγενική προσφορά τους, νιώθει την ανάγκη να τους ευχαριστήσει και δημόσια τονίζοντας τους ότι η προσφορά τους αυτή αναγνωρίζετε θετικά από την τοπική κοινωνία της Κισσάμου. Η προσφορά αλληλεγγύης αυτή τονίζει για ακόμα μια φορά την διαφορετική αντιμετώπιση και προσέγγιση μεταξύ των απλών πολιτών των χωρών».