Δείτε το μενού που διώχνει τον… πόνο

  • Iatropedia
Δυστυχώς οι πόνοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας! Πονοκέφαλοι, πόνοι στην πλάτη και στη μέση είναι οι πιο συνηθισμένοι. Δείτε ποιες τροφές καταπολεμούν τις φλεγμονές και τον πόνο χωρίς φάρμακα.

Κεράσια

Τα κεράσια, αλλά και οποιοδήποτε άλλο φρούτο σε κόκκινο χρώμα όπως είναι τα βατόμουρα, οι φράουλες, νικούν τον πόνο, αφού περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Μελέτες που έγιναν από την Αμερικάνικη Υπηρεσία Γεωργικής Έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσα φρούτα έχουν κόκκινο χρώμα μπορούν να ανακουφίσουν από τον πόνο αφού έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τις φλεγμονές.

Ωμέγα-3 λιπαρά

Τα ωμέγα τρία λιπαρά έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες γεγονός που τα κατατάσσει σε νούμερο ένα φυσικό παυσίπονο.

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε αυτά τα λιπαρά είναι ο σολομός, ο τόννος, οι σαρδέλες, ο λιναρόσπορος και τα καρύδια.

Πιπερόριζα

Ένα ακόμη φυσικό παυσίπονο της φύσης είναι η γνωστή πιπερόριζα η οποία καταπολέμα τις διάφορες ιώσεις και τις φλεγμονές.

Έρευνες έχουν δείξει ότι το βασικό συστατικό της η τζιντζερόλη, έχει αναλγητικές ιδιότητες και προσφέρει άμεση ανακούφιση από τους μυϊκούς πόνους.

Ελαιόλαδο

Μελέτη που πραγματοποίησε το Κέντρου Μόνελ στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών έδειξε ότι ένα συστατικό του η ολεοκανθάλη, δρα σαν τα φαρμακευτικά αντιφλεγμονώδη φάρμακα.

Έτσι το ελαιόλαδο μπορεί να ανακουφίσει από τους πόνους . Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι παλαιότερα το ελαιόλαδο χρησιμοποιούνταν για να επουλώνει τις πληγές.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις δράσεις.

πηγήhttp://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί να επιλέξω τη μεσογειακή διατροφή;