Δείτε τις τροφές που ηρεμούν τα νεύρα

  • Iatropedia
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν αφήνει και πολλά περιθώρια να είναι κάποιος ήρεμος και χωρίς άγχος και στρες. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιστραφεί αν καταναλώνετε ορισμένες τροφές που έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν .Δείτε ποιες είναι αυτές

Ψάρι

Ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που καταπραΰνουν από το άγχος είναι τα ψάρια. Περιέχουν πρωτεΐνες, βιταμίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα τα οποία μειώνουν την ένταση και ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Τα ψάρια περιέχουν επίσης και την ουσία τρυπτοφάνη, που μειώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες και χαρίζει ηρεμία.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο έχει βιταμίνη Β, η οποία ανακουφίζει από το στρες.

Μούρα

Τα μούρα όπως τα βατόμουρα, οι φράουλες κλπ είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C ενώ έχουν πολλά αντιοξειδωτικά. Το σώμα όταν αγχώνεται παράγει μια ορμόνη που ονομάζεται κορτιζόλη, και έτσι αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και την πίεση του αίματος κ

Γιαούρτι

Το γιαούρτι χωρίς λιπαρά περιέχει μαγνήσιο, ασβέστιο και πολλές πρωτεΐνες και βιταμίνες Β6 και Β12 οι οποίες βοηθούν στη μείωση του άγχους και της αρτηριακής πίεσης.

Σπαράγγια

Όταν το επίπεδο φολικού οξέος στο σώμα πέφτει, τότε η κατάσταση αυτή οδηγεί σε κατάθλιψη. Με την παρουσία του φολικού οξέος, μέσω της κατανάλωσης των σπαραγγιών ενισχύεται την καλή διάθεση.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Οι φυτικές ίνες στη διατροφή μπορούν εύκολα να αυξηθούν αν τρώτε δημητριακά ολικής αλέσεως τα οποία είναι ευεργετικά για την καρδιά ενώ απελευθερώνουν μια χημική ουσία τη σεροτονίνη η οποία μειώνει το άγχος.

πηγή:http://www.newhealthguide.org