Δείτε τις πιο περίεργες χειρουργικές επεμβάσεις!

  • Iatropedia
Μπορεί η ιδέα ενός χειρουργείου να προκαλεί τρόμο στους ασθενείς αλλά για τους περισσότερους χειρουργούς είναι επεμβάσεις ρουτίνας. Μήπως έχετε σκεφτεί τι κάνουν οι γιατροί αλλά και κάποιοι τολμηροί ασθενείς όταν πρέπει να υποβληθούν σε ένα δύσκολο χειρουργείο; Άλλοι τραγουδούν, άλλοι στέλνουν ερωτικά μηνύματα κάποιοι άλλοι παίρνουν στην κυριολεξία φωτιά και κάποιοι πιο τολμηροί παίζουν ακόμη και βιολί. Δείτε τα παράξενα που έχουν συμβεί μέσα στις χειρουργικές αίθουσες.

Η ασθενής έπαιζε Μότσαρτ

Ο χειρουργός Γιτζάκ Φριντ, διευθυντής του τμήματος λειτουργικής νευροχειρουργικής στο Ιατρικό Κέντρο Σουράσκι του Τελ Αβίβ, χειρούργησε την ασθενή του Ναόμι Ελίσουβ που είχε τρέμουλο στα χέρια, ενώ ήταν ξύπνια και μάλιστα έπαιζε βιολί

«Αυτή ήταν η πρώτη φορά που χειρούργησα ασθενή ο οποίος έπαιζε μουσικό όργανο κατά τη διάρκεια της επέμβασης. Είμαι ενθουσιασμένος που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια ιδιωτική συναυλία από μια ταλαντούχα και αξιόλογη μουσικό» αστειεύτηκε ο Γιτζάκ Φριντ.

Η επέμβαση έγινε μέσω μικροσκοπικής τομής στο κρανίο, από την οποία εισήχθη στον εγκέφαλο της γυναίκας ένα ηλεκτρόδιο 1,3 χιλιοστών. Ο χειρουργός ενεργοποιούσε τα κέντρα κίνησης σε μια περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται θάλαμος και ζητούσε από τη Ν. Ελίσουβ να του περιγράψει τα αποτελέσματα. Όταν ενεργοποιήθηκε το σωστό σημείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το τρέμουλο εξαφανίστηκε και η ασθενής συνέχισε να παίζει Μότσαρτ «με μεγάλο πάθος, αλλά χωρίς να τρέμει».

Δείτε εδώ το βίντεο

Ο ασθενής που έπιασε φωτιά κατά τη χειρουργική επέμβαση

Η Ρίτα Τάλμπερ έπρεπε να υποβλήθεί σε χειρουργείο για την αφαίρεση του θυρεοειδούς της. Ωστόσο, όταν ξύπνησε μια εβδομάδα αργότερα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, διαπίστωσε έντρομη ότι το πρόσωπό της είχε υποστεί εγκαύματα. Ακόμη και σήεμρα η 45χρονη ασθενής παρά τις επανορθωτικές επεμβάσεις, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα στην καθημερινότηατ της.

Οι γιατροί απέδωσαν το ατύχημα στην ανάφλεξη ενός ηλεκτροχειρουργικού εργαλείου το οποίο που χρησιμοποιήθηκε στην νοσηλεία της και το οποίο στη συνέχεια πυροδότησε τις φλόγες με συνέπεια να υποστεί εγκάυματα τρίτου βαθμού από το στήθος της έως στην κορυφή του κεφαλιού της.

Υπέγραψε το χειρουργείο

Ο Δρ Alan Zarkin ήταν τόσο περήφανος για την καισαρική τομή που πραγματοποιείται στην ασθενή του, που τελείωσε τη δουλειά με σκάλισμα τα αρχικά του στο στομάχι της. «Νιώθω σαν επώνυμα ζώο», είπε ο ασθενής όταν το είδε. Το σκάλισμα άφησε μια ουλή. Στη συνέχεια μήνυσε το νοσοκομείο και το γιατρό.

Αποστολή μηνυμάτων

Τι κάνει ο αναισθησιολόγος περιμένοντας τον ασθενή να ''κοιμηθεί'';

Ενώ οι περισσότεροι παρακολουθούν την λειρουργία των ζωτικών οργάνων , ορισμένοι γιατροί επιδίδονται σε sexting.

Το 2014, το Σιάτλ ιατρικές αρχές ανέστειλαν την άδεια του αναισθησιολόγου με την κατηγορία ότι έστελνε σέξι μηνύματα κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων.

Τραγουδούσε άριες

Η επαγγελματίας τραγουδίστρια, Alama Kante, τραγουδούσε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, στην οποία υποβλήθηκε για την αφαίρεση ενός όγκου από το λαιμό της, έτσι ώστε οι χειρουργοί να μην προκαλέσουν βλάβη στις φωνητικές χορδές της.

Η τραγουδίστρια, που κατάγεται από τη Γουινέα αλλά μένει στη Γαλλία, υποβλήθηκε σε τοπική αναισθησία και ύπνωση προκειμένου να αντέξει τον πόνο της εγχείρησης.

Όπως ανέφερε ο χειρουργός, η τραγουδίστρια είχε έναν όγκο στον παραθυρεοειδή αδένα, η αφαίρεση του οποίου είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Επειδή όμως, η Kante τραγουδούσε στις «κρίσιμες στιγμές» ο γιατρός κατάφερε να τον αφαιρέσει με επιτυχία, καθώς γνώριζε ότι όλα πήγαιναν καλά.