Δείτε την οικογένεια που τους αποκαλούν «λύκους» (φωτογραφίες)

  • Iatropedia
Ο Jesus Aceves γεννήθηκε με μια σπάνια πάθηση που προκαλεί την ανάπτυξη πυκνής τριχοφυίας σε όλο το πρόσωπό του και η οποία είναι γνωστή ως “υπερτρίχωση” (hypertrichosis).

Περίπου 30 μέλη της οικογένειάς του έχουν επίσης υπερτρίχωση που τους καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι είναι η μοναδική οικογένεια στην ανθρώπινη ιστορία με αυτό το κοινό χαρακτηριστικό.

Σαν παιδί, το παχύ, σκούρο τρίχωμα στο πρόσωπό του, του προσέδωσε γρήγορα το παρατσούκλι «The Little Wolf» (ο μικρός λύκος) από τα άλλα παιδιά. Ο Jesus μεγάλωσε στην μικρή πόλη Loreto στο βορειοδυτικό Μεξικό, όπου, ως αποτέλεσμα της εμφάνισης του, η οικογένειά του ήταν αποκομμένη από την τοπική κοινότητα.

Είναι μια οικογένεια που έχει ζήσει μέσα στον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσισμό, αλλά έχει μείνει ενωμένη. Η πάθησή τους είναι κληρονομική και αυτό σημαίνει ότι κάθε παιδί που γεννιέται, έχει πάρα πολλές πιθανότητες να έχει υπερτρίχωση.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της οικογένειας που έχει την ατυχία οι “συνάνθρωποί” τους να τους αποκαλούν “λύκους”:

Τι είναι η υπερτρίχωση

Υπερτρίχωση είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από την υπερβολική και ανώμαλη ανάπτυξη τριχών. Η διάγνωση της υπερτρίχωσης δεν συνεπάγεται καμία συγκεκριμένη κατανομή των τριχών στο σώμα.

Εκτός από πολύ σπάνιες περιπτώσεις δεν υπάρχει εμπλοκή ανδρογόνων ορμονών σε περιπτώσεις υπερτρίχωσης.

Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στα πρότυπα ανάπτυξης των τριχών μεταξύ των ανθρώπων από διαφορετικές εθνικές καταγωγές, ηλικία ή φυλετικές ομάδες. Η ανάπτυξη τριχών που είναι “φυσιολογική” για μια ομάδα μπορεί να είναι ανώμαλη για μια άλλη ομάδα και το αντίστροφο.

Συνήθως, υπερτρίχωση χαρακτηρίζεται ως γενικευμένη ή συγκεντρωμένη υπερτρίχωση. Γενικευμένη σημαίνει υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα ή σε πολλαπλές θέσεις στο σώμα. Συγκεντρωμένη είναι η μη φυσιολογική ανάπτυξη τριχών σε ένα μόνο σημείο ή απλά σε μερικές περιοχές του σώματος. Αυτοί οι δύο τύποι υποδιαιρούνται περαιτέρω σε συγγενή (εκ γενετής) και επίκτητη (αναπτύσσεται με την πάροδο του χρόνου) υπερτρίχωση.

http://www.hypertrichosis.com

http://www.bbc.com/news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο! Δείτε τι βρήκαν οι γιατροί στην κοιλιά μιας 92χρονης από την Χιλή

Αντηλιακό… συμπλήρωμα διατροφής;