Δείτε τι συμβαίνει όταν κάνετε μασάζ σε αυτό το σημείο στο αυτί σας

  • Iatropedia
Ο δρ Mark Sandomirski, Ρώσος γιατρός, καθηγητής και ψυχίατρος, συμβουλεύει τους ασθενείς του σχετικά με το πώς μπορούν να απαλλαγούν από τις συνέπειες του άγχους με ένα πολύ απλό και εύκολο τρόπο.

Οι αιτίες του άγχους είναι ποικίλες και κάθε άνθρωπος τις βιώνει με διαφορετικά συμπτώματα.

Μετά την αύξηση του στρες στον οργανισμό, έχουμε δυσάρεστα συναισθήματα, δυσφορία ή πόνο σε ορισμένα μέρη του σώματος.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποβάλλετε κάθε σκέψη με συναισθήματα που σας βλάπτουν. Μην τα κρατάτε μέσα σας.

Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε μια μέθοδος ψυχο-ρεφλεξολογίας για να αφαιρέστε το σύνολο των φυσικών συνεπειών του άγχους. Φυσικά δεν πρόκειται για κάποια επιστημονικά τεκμηριωμένη λύση, αλλά πολλοί ειδικοί σε θέματα παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής, συμφωνούν ότι είναι δυνατό να συμβάλλετε στην θεραπεία ενός προβλήματος μέσω μασάζ ή βελονισμού σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Πιστεύουν ότι υπάρχουν ορισμένα σημεία “αντι-στρες” στο σώμα μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε μασάζ σε αυτά τα σημεία και θα αφαιρέσετε όλα τα ίχνη του στρες.

Στην αρχαία κινεζική ιατρική υπάρχει ένα σημείο στο σώμα που ονομάζεται Shen Men ή σε ελεύθερη μετάφραση «πύλη του παραδείσου», επειδή συμβάλλει σε πολλά είδη θεραπείας.

Το Shen Men είναι στον μέσα στον λοβό του αυτιού, στο σημείο ακριβώς που βλέπετε στην φωτογραφία.

Αυτό το σημείο, αν κάνετε μασάζ, θα μειώσει το στρες σας και θα αυξήσει την ενέργειά σας. Ως σημείο βελονισμού μειώνει επίσης τον εθισμό και τη φλεγμονή και συμβάλλει στην μείωση του πόνου σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος.

http://www.healthylifetricks.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι δείχνει ο κινεζικός “χάρτης του σώματος” για την υγεία σας

Τα σημεία πίεσης στο σώμα που βελτιώνουν την υγεία σας