Δείτε τα τρόφιμα που »κόβουν» την πείνα!

  • Iatropedia
Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε όμηρος της πείνας σας. Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί απέδειξαν ότι ορισμένα τρόφιμα έχουν την ιδιότητα να σας κρατούν χορτάτους όλη την ημέρα. Δείτε ποια είναι αυτά.

Τα βατόμουρα

Τα βατάμουρα έχουν υψηλή διατροφικάη αξάι γεγον΄ςο οπυ τα κάνει μοναδικά.

Μια κούπα με κόκκινα βατόμουρα έχει μόνο 80 θερμίδες και 9 γραμμάρια φυτικές ίνες.

Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών που μπορείτε να βρείτε. Έτσι αν ακολουθείτε μια δίαιτα υψηλή σε φυτικές ίνες δεν θα νιώθετε πεινασμένοι για αρκετές ώρες. Τα βατόμουρα περιέχουν επίσης βιταμίνης C, μαγγάνιο και κάλιο.

Ένας εύκολος τρόπος για να τα απολαύσετε είναι να φτιάξετε ένα smoothie το οποίο περιέχει ένα φλιτζάνι κατεψυγμένα κόκκινα βατόμουρα και άπαχο γάλα με μια μέτρια μπανάνα για 60 δευτερόλεπτα.

Τα κελυφωτά φιστίκια (… και άλλοι ξηροί καρποί)

Νέες μελέτες σε αντίθεση με τα όσα μέχρι σήματα πιστεύαμε αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση ξηρών καρπών μπορούν να κόψουν την πείνα του βάρους.

Μελέτη που έγινε από το πανεπιστημίο του Ιλινόις έδειξε ότι οι άνθρωποι που τρώνε φυστίκια με κέλυφος λαμβάνουν λιγότερες θερμίδες σε σχέση με όσους τα αποφεύγουν.

Για να τα εντάξετε στη διατρόφη σας βάλτε τα στα δημητριακά, στο γιαούρτι, ακόμα και στο αγαπημένο σας επιδόρπιο.

Φάτε όσπρια

Τα όσπρια είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά το νούμερο ένα όπλο στη μάχη της δίαιτας.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Ανθρώπινης Διατροφής και Διαιτολογίας, έδειξε ότι όσοι υπέρβαροι έτρωγαν όσπρια έχασαν 10 κιλά σε 16 εβδομάδες, ενώ είχαν και χαμηλότερες τιμές χοληστερόλη στο αίμα τους.

Αυγά

Τα αυγά είναι ένα άλλο ισχυρό εργαλείο για την καταπολέμηση της πείνας. Μελέτη στο περιοδικό European Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι έτρωγαν αυγά για πρωινό κατανάλωναν μέχρι 430 θερμίδες λιγότερες.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες υγιεινές τροφές σας βοηθούν να χάσετε κιλά