Δείτε τα top επαγγέλματα που »πυροβολούν» τον ύπνο!

  • Iatropedia
Οι διαταραχές ύπνου αποτελούν το νούμερο ένα πρόβλημα του σύγρονου τρόπου ζωής αλλά και εργασίας. Οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην εργασία αναγκάζει όλο και περισσότερους να απασχολούνται το βράδυ. Περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Αμερικανοί υπολογίζεται ότι εργάζονται σε βάρδιες με συνέπεια να έχει διαταραχθεί ο ύπνος τους. Δείτε ποια επαγγέλματα ''σκοτώνουν'' τον ύπνο

Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας όταν εργάζονται νύχτα διαταρράσσεται το βιολογικό τους ρολόι με συνέπεια να μην μπορούν να κλείσουν μάτι .

Διαχειριστής Δικτύου

Το Διαδίκτυο έχει επίσης δημιουργήσει νέα ζήτηση εργαζομένων σε βάρδιες. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι διαχειριστές δικτύου οι οποίοι εργάζονται 24 ώρες να μπορείτε να αγοράζετε βιβλία, να κατεβάζετε μουσική, ή να περιηγηθείτε στι διαδύκτιο οποιαδήποτε στιγμή θέλετε.

Εργάτης Εργοστασίου

Η μεταποιητική βιομηχανία βασίζεται σε εργασία με βάρδιες.

Έρευνες έχουν δείξει όσοι απασχολούνατι την νύχτα έχουν αυξημένο κίνδυνο να τραυματιστούν στο χώρο εργασίας τους αλλά και να αντιμετωπίσουν προβλήματα που συνδέονται με υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτης και κατάθλιψη.

Δημοσιογράφος

Η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση όλο το 24ωρο δημιούργησε ένα ολόκληρο νέο πεδίο εργαζομένων σε βάρδιες. Δημοσιογράφοι,παραγωγοί και εικονολήπτες εργάζονται όλη τη νύχτα για να καταγράψουν τα γεγεονότα.

Ιατρικό- νοσηλευτικό προσωπικό

Η εργασία κατά βάρδιες είναι μια μακροχρόνια παράδοση για τους ιατούς και τους νοσηλευτές των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Έρευνα που έγινε έδειξε ότι οι άνθρωποι τείνουν να είναι λιγότερο εγρήγορση και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ωρών μετά από βάρδια 12 ωρών.

Αστυνομικός

Για την προστασία των πολιτών πολλά αστυνομικά τμήματα χρησιμοποιούν εναλλασσόμενες βάρδιες.

Πιλότοι

Οι πιλότοι αντιμετωπίζουν ακανόνιστες ώρες, πολύωρη εργασία, και jet lag καθώς ταξιδεύουν όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να αποφευχθεί η κόπωση, η FAA τηρεί αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για τον επαρκή ύπνο.

Οδηγός Φορτηγού

Οι οδηγοί φορτηγώνοδηγούν τη τη νύχτα για να αποφύγουν την κίνηση αλλά και να γαι να προλάβουν τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα παράδοσης. Να σημειωθεί εδώ ότι η υπνηλία οδήγησης είναι συχνά ένας παράγοντας πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στην Αμερική.

πηγή: http://www.webmd.com

1 / 17

Επόμενος