Δείτε πως θα γίνονται οι προμήθειες στα Δημόσια Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση Βορίδη

  • Iatropedia
Σαρωτικές αλλαγές στη προμήθεια φαρμάκων στα Δημόσια Νοσοκομεία προωθεί ο υπουργός υγείας Μάκης Βορίδης. Με απόφαση του θεσπίζονται αυστηροί όροι και προϋποθέσεις ενώ ο διαγωνισμός για την προμήθεια φαρμακευτικών σκευασμάτων θα γίνεται από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ)

Αναλυτικότερα με απόφαση του υπουργού Υγείας, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ο τύπος του διαγωνισμού, η διάρκεια της σύμβασης καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την υλοποίησή του, θα καθορίζεται με απόφαση της Ολομέλειας της Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ), ανάλογα με την δραστική ουσία, την περιεκτικότητα και την μορφή χορήγησης του κάθε φαρμάκου, σε συνδυασμό με το πλήθος των προμηθευτών που περιλαμβάνονται στο εκάστοτε δελτίο τιμών του ΕΟΦ.

Ως φορέας διενέργειας του διαγωνισμού ορίζεται η ΕΠΥ.

Η ΕΠΥ δύναται να ορίζει ως φορέα διενέργειας διαγωνισμών φαρμάκου, μία ή περισσότερες Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ), για το σύνολο ή μέρος δραστικών ουσιών, που συμπεριλαμβάνονται στα εκάστοτε προγράμματα προμηθειών υπηρεσιών και φαρμάκων Υγείας (ΠΠΥΦΥ), έπειτα από έγκριση του υπουργού Υγείας.

Τι θα γίνει με τους υπόλοιπους φορείς

Για τους λοιπούς φορείς, πλην των φορέων Υγείας, που έχουν αναγκαιότητα προμήθειας φαρμάκου, η διαδικασία θα πραγματοποιείται με σχετική απόφαση της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Διαγωνισμοί που βρίσκονταν σε εξέλιξη έως το τέλος Ιουλίου, ολοκληρώνονται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις αντίστοιχες προκηρύξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αδειάζει Δαφνί και Δρομοκαϊτειο! Που θα πάνε οι ψυχικά πάσχοντες

Ποιες χώρες να αποφεύγουν οι Έλληνες ταξιδιώτες λόγω έμπολα! Νέες οδηγίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Γιουχαΐσματα κατά Λεωνίδα Γρηγοράκου στο νοσοκομείο Ηρακλείου! Φωτό και Βίντεο

Τα πάνω κάτω στις εφημερίες των νοσοκομείων! Όλες οι αλλαγές