Δείτε πως να απαλλαγείτε από τις αιμορροΐδες

  • Iatropedia
Παρά το γεγονός ότι η επιστήμη κάνει θαύματα σε όλους τους τομείς οι αιμορροΐδες εξακολουθούν να είναι θέμα ταμπού για τους πάσχοντες. Συνέπεια να μην καταφεύγουν στον ειδικό γιατρό για να αν αντιμετωπίσουν το πρόβλημα αυτό το οποίο τους προκαλεί αφόρητο πόνο.

Και για του λόγου του αληθές έρευνα που πραγματοποίησε το Αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έδειξε ότι μόλις ένα ποσοστό που αγγίζει με τα βίας το 0,3% των ασθενών αναζητά θεραπεία από τον ειδικό γιατρό.

«Το κοινωνικό ταμπού ακόμη και σήμερα εμποδίζει τους ασθενείς να καταφύγουν στον ειδικό γιατρό με συνέπεια η κατάσταση αυτή να επιτείνεται και να κάνει το βίο αβίωτο στους πάσχοντες» αναφέρει ο χειρουργός Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής.

Σύμφωνα με τον κ. Ξιάρχο μια νέα θεραπεία με υπέρηχους αντιμετωπίζει το πρόβλημα στη ρίζα του.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της νέας μεθόδου είναι ότι δεν χρησιμοποιείται αναισθησία και οι πάσχοντες επιστρέφουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην καθημερινή τους ζωή και στην εργασία τους.

Συμβουλές υγείας

Πάντως για την αποφυγή του επώδυνου αυτού προβλήματος οι ειδικοί συνιστούν την λήψη φυτικών ινών οι οποίες λαμβάνονται από τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια τα δημητριακά ολικής αλέσεως και το ψωμί.

Πίνετε νερό

Επιβάλλεται οι ασθενείς πίνουν δυο λίτρα την ημέρα νερό ώστε να μειώνουν την πιθανότητα κινδύνου.