Δείτε πως υπολογίζεται μια μερίδα φαγητού

  • Iatropedia
Η υγιεινή διατροφή και η απώλεια κιλών έχουν άμεση συνάρτηση με τις μερίδες που σερβίρεται το φαγητό.

Τα εστιατόρια πολύ συχνά προσφέρουν τεράστια πιάτα, ή king-size πακέτα ή ακόμη και κύπελλα με αναψυκτικά διαστρεβλώνοντας τις περισσότερες φορές το ιδανικό μεγεθος μιας μερίδας το πώς σκεφτόμαστε για ένα μέγεθος μερίδας ή τη «σωστή» ποσότητα. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι μερίδες των εστιατορίων προσθέτουν επιπλέον 50 – 150 θερμίδες σε κάθε γεύμα.

Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι για να διατηρήσετε το μέγεθος των μερίδων υπό έλεγχο. Δείτε εδώ ένα εύκολο τρόπο που υπολογίζει τις θερμίδες με μέτρο το χέρι σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστεί τις μερίδες σας:

Αν προσπαθείτε να διατηρήσετε το βάρος σας ή να χάσετε μερικά κιλά, διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές για το πώς να υπολογίσει την κατάλληλη μέγεθος των μερίδων, διατηρούν τμήματα υπό έλεγχο ακόμα και όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλες πλάκες των τροφίμων.

Μάθετε να διαβάζετε τις ετικέτες των τροφίμων. Δώστε προσοχή στον αριθμό των μερίδων που περιέχονται στην κάθε συσκευασία.

Αποφύγετε τα τρόφιμα που είναι σε extra large σακούλες. Μπορεί να είναι πιο οικονομικά, αλλά μπορούν επίσης να σας ενθαρρύνουν να φάτε περισσότερο.

Μοιραστείτε ένα γεύμα με τους φίλους σας

Φάτε το ήμισυ ή λιγότερο. Αν δεν είναι δυνατό να μοιραστείτε ένα γεύμα, φάτε το μισό από αυτό που παραγγείλατε.

Χρησιμοποιήστε ένα μικρότερο πιάτο. Στο σπίτι συνήθως το φαγητό σερβίρετε σε μικρότερα πιάτα. Ενώ στο εστιατόριο σε πολύ μεγαλύτερα.

Καθυστερήστε πριν παραγγείλετε το επόμενο πιάτο σας. Δώστε έτσι στον εαυτό σας χρόνο για να κατανοήσει εάν είστε ακόμα πεινασμένοι.

Θυμηθείτε όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο περισσότερο μπορείτε να φάτε όλα τα αγαπημένα σας φαγητά!

πηγή:http://www.healthyeating.org