Δείτε ποιο είναι το καλύτερο φαρμακευτικό προϊόν της χρονιάς

  • Iatropedia
Το βραβείο «Καλύτερο Φαρμακευτικό Προϊόν της Χρονιάς» απονεμήθηκε στην Gilead Hellas κατά την τελετή απονομής των βραβείων φαρμακευτικής καινοτομίας Prix Galien 2015 για το καινοτόμο φαρμακευτικό σκεύασμα sofosbuvir. Το σκεύασμα ενδείκνυται για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C στους ενήλικες, σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα.

Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες βραβεύσεις για το συγκεκριμένο σκεύασμα, των βραβείων Prix Galien σε ΗΠΑ, Γερμανία και Πολωνία.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Hellas δήλωσε πως: «Είναι μεγάλη τιμή για το Ελληνικό υποκατάστημα της Gilead να παραλαμβάνει το σημαντικό αυτό βραβείο αυτό εκ μέρους της Gilead Sciences. Το βραβείο αυτό πρωτίστως απονέμεται στους ερευνητές που συνέβαλαν στην έρευνα και ανάπτυξη του φαρμάκου.

Η δική μας αποστολή σαν Ελληνικό υποκατάστημα συνίσταται στο να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων εκείνων των συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, στα καινοτόμα φάρμακα μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως η βράβευση αυτή, θα αποτελέσει παράγοντα ακόμα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης από πλευράς όλων των συναρμόδιων φορέων της Πολιτείας, προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόσβαση στο συγκριμένο φάρμακο όλων ανεξαιρέτως των ασθενών που το χρειάζονται στη χώρα μας».

Τα Prix Galien, αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Για αυτό το λόγο, χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία.