Δείτε ποιες είναι οι »δύσκολες» ασθένειες

  • Iatropedia
Υπάρχουν παθήσεις τα συμπτώματα των οποίων δίνουν τη δυνατότητα στους θεράποντες ιατρούς να διαγνώσουν αμέσως την πάθησης και άλλες οι οποίες χαρακτηρίζονται ως ύποπτες αφού είναι δύσκολη πολλές φορές η διάγνωση τους.. Δείτε ποιες είναι αυτές

Κοιλιοκάκη

Η κοιλιοκάκη πρόκειται για μια πάθηση στην οποία οι πα΄σχοντες δεν μεταβολίζουν τη γλουτένη, την πρωτεΐνη που υπάρχει στο σιτάρι, και στα υπόλοιπα δημητριακά.

Αφορά μια κληρονομική πάθηση που θεωρείται αυτοάνοσο νόσημα.

Η διάγνωση της πάθησης είναι δύσκολη και εκδηλώνεται στα βρέφη ως διάρροια και σε μεγαλύτερα παιδιά με ναυτία, εμετούς, ανορεξία κτλ.

Στους ενήλικες εκδηλώνεται με γαστρεντερικές ενοχλήσεις οι οποίες προκαλούν στη συνεχεία αναιμία και οστεοπόρωση.

Ερυθηματώδης λύκος (ΣΕΛ)

Είναι ένα αυτοάνοσο χρόνιο νόσημα άγνωστης αιτιολογίας ο οποίος χτυπά το ανοσοποιητικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει και τον θάνατο.

Η νόσος κάνει επίθεση στα κύτταρα και στους ιστούς του σώματος δημιουργώντας φλεγμονές. Είναι δυνατόν να δημιουργήσει βλάβες σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος αλλά προτιμάν την καρδιά, τους πνεύμονες, τα νεφρά και το νευρικό σύστημα.

Περισσότερο επιρρεπείς είναι οι γυναίκες σε ηλικίες μεταξύ 15 ετών και 44 ετών.

Ηπατίτιδα C

Από τις παθήσεις με την δυσκολότερη διάγνωση είναι ηπατίτιδα C η οποία προσβάλει το αίμα και ιστούς του πάσχοντα.

Μάλιστα όσοι κολλήσουν ηπατίτιδα C είναι δυνατόν να την μεταδίδουν σε όλη τους τη ζωή αφού οι περισσότεροι παραμένουν φορείς σε όλη τους τη ζωή .

Τα άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι

χρήστες ναρκωτικών ουσιών, όσοι κάνουν συχνά μεταγγίσεις αίματος, όσοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και άτομα που έχουν πολλούς ερωτικούς συντρόφους.

Χλαμύδια

Μπορεί να είναι το πιο συχνό σεξουαλικό νόσημα αλλά ένα ποσοστό που αγγίζει το 60 με 70% δεν παρουσιάζει καθόλου συμπτώματα με αποτέλεσμα η διάγνωση να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Τα ύποπτα συμπτώματα είναι πόνος στην κοιλιά, ή κάψιμο κατά την ούρηση, έκκριση υγρών από τον κόλπο, ερεθισμός του τραχήλου, αίμα από τον κόλπο, φλεγμονή και έκκριση υγρών από τα γεννετικά όργανα για τους άνδρες.

Σκλήρυνση κατά πλάκας

Χτυπά όλο και περισσότερες νέες γυναίκες και μάλιστα με υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Κατά την διάρκεια της καταστρέφεται η μυελίνη.

Η αιτιολογία της νόσου παραμένει άγνωστη ωστόσο η κληρονομικότητα φαίνεται ότι παίζει κάποιο ρόλο.

http://www.health.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στο στήθος;