Διοικητές απέκτησαν τα νοσοκομεία της Κρήτης, της Θεσσαλίας και των Επτανήσων

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τα ονόματα από δεκατέσσερις ακόμα διοικητές νοσοκομείων ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας συνεχίζοντας με έναν ρυθμό κάπως... αργό την στελέχωση του ΕΣΥ στο ανώτατο αυτό επίπεδο.

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε τους παρακάτω 14 νέους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές:

ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»

Κωνσταντίνος Εμμανουηλίδης: Είναι πτυχιούχος Οικονομικών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο: Bergische Universitat Wuppertal – Deutschland, με μεταπτυχιακή επιστημονική εξειδίκευση, Management Νοσοκομείων στο FV Dusseldorf. Έχει διατελέσει διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα της εταιρίας Euromedica A.E., διοικητικός διευθυντής της Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης Α.Ε και διοικητής Γενικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη.

ΓΝ ΒΟΛΟΥ «ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ»

Ματθαίος Δραμητινός: Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδικότητα στην καρδιολογία. Έχει εργαστεί ως θεραπευτής καρδιολόγος στο ΙΚΑ Βόλου επί 20 έτη, και ως ιδιώτης καρδιολόγος. Έχει διατελέσει επί μία εξαετία πρόεδρος των γιατρών του ΙΚΑ Βόλου και πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Μαγνησίας από το 2010 έως το 2014.

ΓΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Βάιος Βαρελάς: Έχει σπουδάσει Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και εργάστηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας έως και σήμερα. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ν. Καρδίτσας, μέλος της Δ.Ε. του Τ.Ε.Ε. Κ/Δ Θεσσαλίας, Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και αντιδήμαρχος Δήμου Καρδίτσας με ευθύνη τα κοινωνικά προβλήματα.

ΓΝ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

Ευφροσύνη Αυγερινού: Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει εργαστεί στον τομέα της αναλυτικής λογιστικής & επιμερισμού δαπανών της φαρμακευτικής εταιρείας Hoechst Ελλάς ΑΒΕΕ και ως Communication Director της εταιρείας C&C, International Group of Companies.

ΓΝ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ- ΓΝ ΘΗΒΩΝ

Ευμορφία Βάλλα: Έχει πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας του ΕΑΠ. Έχει εργαστεί ως Διευθύντρια της Οδοντιατρικής Ε.Σ.Υ., Π.Ε.Δ.Υ. στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ως υπεύθυνη Διαχείρισης Δικτύου Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Κ.Υ. Μήλου και του Δικτύου και Εξοπλισμού Τηλεϊατρικής. Συμμετείχε σε αποστολές των εθελοντών «ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ» του Παν/κού ΓΝ Ηρακλείου» και είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. του παραρτήματος Μήλου-Κιμώλου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

ΓΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΓΝ-ΚΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΓΝ-ΚΥ ΚΥΜΗΣ

Παναγιώτης Τζαφέρος: Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι σύμβουλος για την Ανάπτυξη Εργασιών των Επιχειρήσεων (TOYOTA) και έχει διατελέσει διευθυντής καταστήματος της Τράπεζα Πειραιώς και της Εγνατίας Τράπεζας.

ΓΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Νικόλαος Βιβλάκης: Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθήνα με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση – Οργάνωση Νοσοκομείων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει διατελέσει προϊστάμενος Διεύθυνσης Οργάνωσης και Συντονισμού του ΕΚΑΒ, Πρόεδρος του Πρωτοβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ε.Κ.Α.Β. και μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του European Health Manager’s Forum (Ελληνικό Τμήμα) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης της χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών «Απόπλους» Κεφαλληνίας και Ιθάκης .

ΓΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ»

Δέσποινα Τσαρίδου: Έχει πτυχίο Τεχνολογίας Τροφίμων από το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχο μεταπτυχιακών: στον Ποιοτικό Έλεγχο από το Πανεπιστήμιο του Reading της Μεγάλης Βρετανίας και στη Δημόσια Διοίκηση από Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί ως προϊσταμένη του τμήματος Διοικητικού και Οικονομικού Ζακύνθου της Περιφέρεις Πελοποννήσου και χημικός τροφίμων στην εταιρεία CPC Hellas ΑΒΕΕ. Υπήρξε επίσης μέλος της Ομάδας Ποιότητας ΙSΟ:9001:2000 για την καθιέρωση στόχων στην πρώην Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης & Διεύθυνσης Ν. Ζακύνθου.

ΓΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Γιώργος Φραγκιαδάκης: Είναι πτυχιούχος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του University of Essex, με μεταπτυχιακό (Ma) στα Χρηματοοικονομικά και τις Επενδύσεις στο University of Exeter, μεταπτυχιακό (MSc) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας στο ΕΑΠ και διδακτορικό στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τίτλο Διδακτορικής Διατριβής: «Συγκριτική αξιολόγηση της λειτουργικής και οικονομικής αποδοτικότητας των μονάδων υγείας του ΕΣΥ». Έχει διατελέσει υποδιευθυντής διοικητικού στο ΓΝ Χανίων , υποδιοικητής της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και σύμβουλος μικρομεσαίων επιχειρήσεων (SBL Officer) της EFG Eurobank στα Χανιά.

ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»

Γεώργιος Ζουρίδης (αναπληρωτής διοικητής): Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής Σχολής, Θετικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Έχει διατελέσει Προϊστάμενος Κεντρικού Τηλεπικοινωνιακού Εμπορικού Καταστήματος του ΟΤΕ Χανίων και προϊστάμενος στο τμήμα Εξυπηρέτησης μεγάλων πελατών του ΟΤΕ, στα Χανιά.

Πα.ΓΝ Ηρακλείου

Γεώργιος Φανουργιάκης (αναπληρωτής διοικητής): Έχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών από τη Σχολή Νομικών- Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και διδακτορικό στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών της Υγείας από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει διατελέσει υποψήφιος διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στον τομέα της Παθολογίας της Καρδιολογικής Κλινικής, του (Πα.Γ.Ν.Η.), συνεργαζόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) για την «Οικονομική και χρηματοδοτική διαχείριση υπηρεσιών υγείας» και επισκέπτης καθηγητής στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημόσια Υγεία & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

ΓΝ-ΚΥ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ»

Νικόλαο Παντιέρας (αναπληρωτής διοικητής): Είναι απόφοιτος της σχολής Ιατρικών Εργαστηρίων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με Μεταπτυχιακό Msc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει διατελέσει υπεύθυνος Γραφείου Ποιότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, καθηγητής της Νοσηλευτική Σχολή του ΓΝ Χανίων και Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αμοδοσίας.

ΓΝ-ΚΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

Εμμανουήλ Μιχελάκης (αναπληρωτής διοικητής): Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ)με κατεύθυνση τη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει επίσης, μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα χρηματοοικονομικά και τις επενδύσεις από το Brunei University στο Λονδίνο. Διετέλεσε μεταξύ άλλων, επιστημονικός συνεργάτης στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους του Υπουργείο Οικονομικών και Ορκωτός Ελεγκτής στην KPMG Κυριάκου Ορκωτοί Ελεγκτές Α.Ε..

ΓΝ-ΚΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Γεώργιος Αρακαδάκης (αναπληρωτής διοικητής): Έχει πτυχίο στα Χρηματοοικονομικά από το University of Derby και μεταπτυχιακό στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο από το ίδιο βρετανικό πανεπιστήμιο . Έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, υπεύθυνος για το σχεδιασμό και υποστήριξη των Πληροφοριακών Συστημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, για την εταιρεία Computer TEAM AEBE, εργαστηριακός συνεργάτης στο ΤΕΙ Κρήτης και επιστημονικός συνεργάτης ΑΣΤΕ Κρήτης.