Διοίκηση ΚΕΕΛΠΝΟ: Συνεργαζόμαστε με την Δικαιοσύνη…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε απάντηση δημοσιευμάτων σχετικών με την πρόσληψη από το ΚΕΕΛΠΝΟ προσωπικού για τη στελέχωση των ΜΕΘ- ΜΕΝΝ και, ειδικότερα, για τη δήθεν απόκρυψη στοιχείων από την έρευνα, που διατάχτηκε από την υπό στοιχεία Ω2016-105 εισαγγελική παραγγελία, η διοίκηση του Κέντρου απέστειλε εξηγήσεις από τις οποίες γίνεται σαφές ότι ο κ. Ρόζενμπεργκ συνεργάζεται με την Δικαιοσύνη για το θέμα...

Από την διοίκηση του Κέντρου διευκρινίζονται τα παρακάτω:

1. Βάσει του σχετικού εγγράφου από τον κ. Πταισματοδίκη του 19ου Τμήματος, που γνωστοποιήθηκε στη Διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ την 19η Σεπτεμβρίου, ζητούνταν, αφενός, να γνωστοποιηθεί «ΑΜΕΣΑ αν είχε καταρτισθεί τελικός πίνακας κατάταξης υποψηφίων από την επιτροπή αξιολόγησης και αν είχε επικυρωθεί από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ», και αφετέρου, σε περίπτωση θετικής απάντησης, να αποσταλεί αυτός στον διενεργούντα την εξέταση.

2. Τα ακριβή στοιχεία που ζητούνταν από το 19ο Προανακριτικό Τμήμα, δηλαδή οι τελικοί πίνακες της προκήρυξης 253/9-2-16, όπως είχαν αυτοί καταρτισθεί από την επιτροπή αξιολόγησης και επικυρωθεί από το αρμόδιο όργανο, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ, διαβιβάστηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΣ, αν. Καθηγητή κ. Ρόζενμπεργκ, στις 29/ 9/2016.

Επιπλέον αυτών εστάλησαν: Προσωρινοί πίνακες και πρακτικά των επιτροπών ενστάσεων γα όλες τις κατηγορίες ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Όλα τα ανωτέρω διαβιβάστηκαν με τη σημείωση ότι « σε κάθε περίπτωση ο οργανισμός είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης για παροχή διευκρινίσεων ή στοιχείων που θα ζητηθούν».

Τα παραπάνω αποδεικνύουν περίτρανα την πρόθεση της Διοίκησης να διευκολύνει το έργο των δικαστικών και ελεγκτικών αρχών σε αντίθεση με παραδείγματα του παρελθόντος, πρόσφατου και απώτερου, που κηλίδωσαν το όνομα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Αδιάψευστες αποδείξεις των ανωτέρω αποτελεί το σχετικό εμπιστευτικό υπηρεσιακό έγγραφο προς τον κ. Πταισματοδίκη με το οποίο απεστάλησαν τα έγγραφα.