Δύο οι θάνατοι από τη γρίπη!

  • Iatropedia
Σαρώνει η γρίπη στη χώρα μας καθώς μέρα με τη μέρα τα κρούσματα αυξάνονται γεμίζοντας τα νοσοκομεία με ασθενείς. Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων καταγράφουν δύο θανάτους από την έναρξη της εποχικής γρίπης φέτος.

Θερίζει η γρίπη εν μέσω κακοκαιρίας ενώ ήδη μετράμε δύο θανάτους: ένα βρέφος από τη Λιβύη που έφερε τον ιό Η1Ν1 αλλά και ενός ηλικιωμένου άνδρα.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Μέχρι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί δύο (2) θάνατοι σε ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη που νοσηλεύθηκαν σε ΜΕΘ. Ένα από τα δύο αυτά κρούσματα ήταν εισαγόμενο».

Συνολικά μέχρι την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012 στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί έξι σοβαρά περιστατικά εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εκτός αυτού από 23 έως 29 Ιανουαρίου 2012, απεστάλησαν στα Εργαστήρια Αναφοράς Γρίπης συνολικά 60 κλινικά δείγματα.

Τα 25 (41,7%) από αυτά ήταν θετικά για ιούς γρίπης και συγκεκριμένα: 13 για ιό γρίπης τύπου Β και 12 για ιό γρίπης τύπου Α(Η3Ν2).

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγράφουν πλέον αυξητική τάση στα κρούσματα γρίπης ενώ τα κύμα αναμένεται να συνεχισθεί μέχρι και τα μέσα Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

προσοχή στη γρίπη δεν είναι ποτέ αθώα – χρήσιμες συμβουλές

μάθετε τα πάντα για τη γρίπη στην εγκυκλοπαίδεια του iatropedia