Δημοσκόπηση μεταξύ 814 φαρμακοποιών δείχνει ότι το 74% περιμένει περισσότερα προβλήματα

  • Iatropedia
Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία; Θα ξεπεράσουν τα φαρμακεία, όπως τα γνωρίζουμε, την κρίση; Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών, θα επέλθουν κι άλλες αλλαγές στο επάγγελμα; Οι αλλαγές που έγιναν στο επάγγελμα έχουν κάποια συνάρτηση με αλλαγές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα έρευνας που πραγματοποίησε το Pharma Team σε δείγμα 814 φαρμακοποιών σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία και τις πολιτικές εξελίξεις των ημερών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Όπως φαίνεται από τις απαντήσεις που δόθηκαν, η μείωση του τζίρου αναδεικνύουν στη συντριπτική τους πλειοψηφεία οι φαρμακοποιοί ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα (62,11%), ενώ αμέσως ακολουθεί η απορρύθμιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων (39,90%) και η περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης (34,38%).

Εξάλλου, το 49,81% των φαρμακοποιών πιστεύει ότι τα φαρμακεία θα καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση, ενώ το 48,94% πιστεύει πως το ελληνικό φαρμακείο δε θα ξεπεράσει αυτή την κρίση και θα αλλάξει δια παντός την εικόνα του. Όσο για πιθανές αλλαγές στο επάγγελμα, το 74,81%) των ερωτηθέντων πιστεύει ότι περιμένουν τον κλάδο κι άλλα προβλήματα, ενώ μόλις το 11% πιστεύει ότι έρχονται θετικές αλλαγές.

Μάλιστα, μεγάλη πλειοψηφεία των φαρμακοποιών (61,84%) πιστεύει πως η διεξαγωγή των εκλογών θα επηρεάσει αρνητικά τις εργασίες λόγω μείωσης της κίνησης στην αγορά, το 35,13% πως η αγορά θα κινηθεί ανεπηρέαστα από τις εκλογές, ενώ μόνο το 3,03% πιστεύει πως θα αυξηθεί η αγοραστική κίνηση.

Όσο για το ερώτημα «ποιο κόμμα σκοπεύουν να ψηφίσουν οι φαρμακοποιοί στις 25 Ιανουαρίου;», από τους 718 φαρμακοποιούς που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτό το ερώτημα μεγάλος νικητής είναι οι αναποφάσιστοι, αφού το 30,22% δηλώνει πως δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ τάχτηκε το 24,51% και ακολούθησαν όσοι υποστηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία με 23,54%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλλαγές σοκ στα φαρμακεία από το πολυνομοσχέδιο! «Όχι» τρόικας στον Άδωνι για βελτιώσεις

Λιγοστεύουν τα φάρμακα στα ράφια! Που οφείλονται οι ελλείψεις. Τι λέει ο ΕΟΦ