Δημήτρης Στρατούλης: Νέα δεδομένα στα ΚΕΠΑ και στα βιβλιάρια ασθενείας

  • Iatropedia
Τα ΑμεΑ, τους χρονίως πάσχοντες και τους πολίτες που δεν έχουν αρκετά ένσημα για να ανανεώσουν τα βιβλιάρια ασθενείας τους θα στηρίξει με παρεμβάσεις ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Άμεσα θα μειωθούν στο μισό τα ένσημα που χρειάζονται για την θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας, ώστε από τα 120 και 100 που χρειάζονται τώρα, να γίνουν 60 και 50 ένσημα κατά περίπτωση.

Αυτό εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης με στόχο την διευκόλυνση στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των πολιτών.

Επίσης, όπως εξήγγειλε στη Βουλή ο κ. Στρατούλης η νέα κυβέρνηση θα φροντίσει ώστε να εξομαλυνθούν οι δυσλειτουργίες στα Κέντρα Ελέγχου και Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων «θα προχωρήσουμε στον εξορθολογισμό της σύνθεσης και της λειτουργίας και στην ποιοτική αναβάθμιση των ΚΕΠΑ ώστε να μην εγκλωβίζονται για μήνες δεκάδες χιλιάδες ΑμεΑ».

Και διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα ληφθούν άμεσα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες στα ΚΕΠΑ. Αποκάλυψε δε ότι ΑμεΑ και χρονίως πάσχοντες δεν θα πληρώνουν στο εξής το σχετικό παράβολο για την εξέτασή τους από τα Κέντρα.