Δημήτρης Λιντζέρης: «Ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής τιμών δεν τιμά κανέναν»

  • Iatropedia
Με την Επιτροπή Τιμών του υπουργείου Υγείας τα "έβαλε" ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης τονίζοντας ότι ο ΕΟΦ δεν έχει αρμοδιότητα ούτε ευθύνεται για τα λάθη στην τιμολόγηση φαρμάκων. Τόνισε δε ότι δεν ήρθε ποτέ η Υπουργική απόφαση που είχε ζητήσει ώστε να μπουν κανόνες και να περάσει η αρμοδιότητα της τιμολόγησης στον ΕΟΦ.

«Είναι δυνατόν να ζητηθεί η γνώμη της Επιτροπής τιμών αλλά δεν έχει καμία νομοθετημένη αρμοδιότητα να εισηγείται ή να αποφασίζει για τις τιμές. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ο τρόπος λειτουργίας της Επιτροπής τιμών δεν τιμά κανέναν.

Παραπέμπει ευθέως σε φαινόμενα και λειτουργίες του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα μας στην κρίση και πρέπει άμεσα να επανορθωθεί. Ο τρόπος που γίνεται τώρα η τιμολόγηση, ο τρόπος της διαφάνειας με τον οποίο αναρτώνται οι τιμές, έφερε στην επιφάνεια πολλές στρεβλώσεις που σημειώθηκαν στο παρελθόν, όπως παραδείγματος χάριν ότι υπάρχουν γενόσημα με το ίδιο προϊόν αναφοράς, που το ένα έχει τιμή 85% του προϊόντος αναφοράς, άλλο έχει τιμή στο 60% και άλλο στο 30%.

Η ανισορροπία της αγοράς είναι προφανής… Είχα ζητήσει από το υπουργείο Υγείας να υπάρξει Υπουργική Απόφαση που να θέτει συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα εφαρμοστούν για όλα τα φάρμακα από τον ΕΟΦ και όχι από την Επιτροπή τιμών. Είναι αυτονόητο ότι αυτή η λειτουργία πρέπει να επιτελεστεί στον ΕΟΦ και όχι στην Επιτροπή τιμών, που είναι αναρμόδια!».

Τάδε έφη ο απερχόμενος πρόεδρος του ΕΟΦ, Δ. Λιντζέρης, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό στο πλαίσιο της ομιλίας του στο συνέδριο της ΕΣΔΥ που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λιντζέρης τόνισε ότι «επένδυση στον ΕΟΦ σημαίνει επένδυση στη σωστή λειτουργία της αγοράς και επένδυση στα οικονομικά του Κράτους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φωτογραφική τροπολογία για τα όρια συνταξιοδότησης των νοσοκομειακών γιατρών καταγγέλλει η ΟΕΝΓΕ

Κλείνει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης

Τι μπορείτε να πάθετε από τις εξπρές-δίαιτες

Μάκης Βορίδης: Στέλνει τους άνεργους γιατρούς να εργαστούν ως επικουρικοί