Δήμαρχος Πάρου: «Μάχη» για να κρατήσει το ασθενοφόρο στο νησί!

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο λιμάνι της Παροικιάς στην Πάρο, όταν με απόφαση του ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του θα μετακόμιζε για το νησί της Μυκόνου. Ο Δήμαρχος άρπαξε τα κλειδιά του οχήματος!

Το περιστατικό μεταδίδει το cyclades24 και αφορά την απόγνωση του Δημάρχου όταν είδε το ασθενοφόρο του νησιού να ανεβαίνει στο πλοίο για να μεταφερθεί σε άλλο νησί!

Η υπομονή του δημάρχου εξαντλήθηκε, όταν πάρα τις επίπονες προσπάθειες και τις συνεχείς συνομιλίες με τους βουλευτές Κυκλάδων αλλά και την Περιφέρεια και με την διοίκηση του ΕΚΑΒ, δεν απέδωσαν και την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή όταν ήταν έτοιμοι να επιβιβαστεί στο πλοίο το ασθενοφόρο. Τότε άρπαξε το κλειδί του οχήματος με συνέπεια την ακινητοποίηση του.

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ενημέρωσαν για την εξέλιξη αυτή την διοίκηση και στη συνέχεια μετά από τηλεφωνική συνομιλία του Δημάρχου με τον διοικητή του ΕΚΑΒ, ματαιώθηκε προσωρινά η μεταφορά του σε άλλο νησί.

Να σημειώσουμε πως το νησί της Πάρου έχει στην κατοχή του δύο ασθενοφόρα. Το ασθενοφόρο που αποτελεί αντικείμενο διαμάχης, πρόσφατα παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πάρου και προέκυψε μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, δηλαδή με ευρωπαϊκά χρήματα. Εκείνο που προϋπήρχε, είχε προκύψει από πρόγραμμα εξοπλισμού των νησιών που είχε επιμεληθεί η Ένωση Εφοπλιστών Ελλάδας.