Δικαίωση των γιατρών του ΠΕΔΥ με μισθολογική εξομοίωση ζητά η Ομοσπονδία τους

  • Iatropedia
Έκλεισαν τα ιατρεία τους, ανέτρεψαν όλη τους την επαγγελματική ζωή και πίστεψαν στο δημόσιο σύστημα υγείας. Αλλά τώρα, είναι απλά σαν να τους παραπλάνησαν καθώς κάνουν την ίδια εργασία με μικρότερες απολαβές.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τη μισθολογική εξίσωση των γιατρών-οδοντιάτρων που εργάζονται με συμβάσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ, έχοντας κλείσει τα ιδιωτικά τους ιατρεία, ζητά η ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ.

Η Ομοσπονδία βάζει και πάλι στο τραπέζι το φλέγον θέμα αφού οι γιατροί αυτοί συνεχίζουν να αμείβονται ως Πανεπιστημιακης Εκπαίδευσης χωρίς να έχει γίνει μισθολογική εξομοίωσή τους με τους γιατρούς του ΕΣΥ.

«Ζητάμε την επίσπευση όλων των διαδικασιών για την πλήρη εξομοίωση μισθολογική και βαθμολογική και πλήρη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους για να αρθεί η αδικία εις βάρος τους (βαθμός διευθυντή μετά από 20ετία κλπ)», αναφέρουν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας.

Εξάλλου, πολλά μέλη της με το προαναφερθέν πρόβλημα έχουν ενταχθεί και στις εφημερίες των νοσοκομείων, βοηθώντας το δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να αμείβονται όπως οι υπόλοιποι γιατροί του ΕΣΥ…