Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικής Φυσικοθεραπείας στην Αθήνα με συμμετοχή του ΠΣΦ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Επίσκεψη στην Ελλάδα της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT) για την συμμετοχή της στο διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018 και την διοργάνωση του προγράμματος «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)».

Στην Ελλάδα θα συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT), προκειμένου να υλοποιήσει την απόφασή της για την στήριξη των χωρών που θα διοργανώσουν το πρόγραμμα πιστοποίησης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)».

Η Ελλάδα, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα ξεκινήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα πιστοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει στην Αθήνα και θα διοργανωθεί από κοινού με το επιστημονικό τμήμα αθλητικής φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ), του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ), διεθνές συμπόσιο για τον Αθλητικό τραυματισμό στις 30 Ιουνίου 2018, στο αμφιθέατρο της Ολυμπιακής Επιτροπής http://isosi.psf.org.gr (Λεωφόρος Δημητρίου Βικέλα 52 –Χαλάνδρι).

Στο διεθνές συμπόσιο ομιλητές θα είναι τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της IFSPT, καθώς και διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα που αντικείμενο τους είναι η διδασκαλία των σχετικών μαθημάτων στα τμήματα φυσικοθεραπείας της χώρας.

Παράλληλα, το τριήμερο 29/6, 1/7 και 2/7, θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο «Αθλητική Φυσικοθεραπεία – Επίπεδο 1», που αποτελεί μέρος των προαπαιτούμενων σεμιναρίων που οδηγούν στην πιστοποίηση.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος ακολουθεί το πρόγραμμα πιστοποίησης του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών της Αυστραλίας – Australian Physiotherapy Association (APA) για την απονομή του τίτλου «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής- Ειδικός Άσκησης (Sports and Exercise Physiotherapist)», όπως χορηγείται στον αντίστοιχο Σύλλογο.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης είναι αναγνωρισμένο και πληροί τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (International Federation of Sports Physical Therapy – IFSPT).
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο link: https://www.psf.org.gr/psf-news-5369.htm