Διευκόλυνση στον ανεφοδιασμό των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ

  • Iatropedia
Λύση στην τροφοδοσία με καύσιμα του ΕΚΑΒ έδωσε η διοίκηση της εταιρείας Ελληνικά Πετρέλαια όπως επίσης έπραξε και για οχήματα που εξυπηρετούν ανάγκες των νοσοκομείων, για πλοία - υδροφόρες που καλύπτουν τις ανάγκες σε νερό των νησιών αλλά και για οχήματα δήμων.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Τα Ελληνικά Πετρέλαια δέχονται καθημερινά μεγάλο όγκο αιτημάτων για την κάλυψη αναγκών σε κάθε είδους υγρά καύσιμα, καθώς πολλοί παραγωγικοί κλάδοι και φορείς αντιμετωπίζουν άρνηση διευκόλυνσής τους ακόμα και σε περιπτώσεις συμφωνιών με άλλες εταιρείες.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΕΚΑΒ αλλά και των θεριζοαλωνιστών της Κοζάνης, καθώς σύμφωνα με αναφορές τους η έλλειψη παροχής πιστώσεων από μερίδα πρατηριούχων της περιοχής οδήγησε σε αδυναμία προμήθειας των απαραίτητων καυσίμων για την εκτέλεση του θερισμού του σιταριού, ο οποίος πρέπει να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών, προκειμένου να μην καταστραφεί η παραγωγή.

Το πρόβλημα εξέθεσαν στον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΠΕ, Στ. Τσοτσορό και Γ. Στεργιούλη, αντίστοιχα, η βουλευτής Κοζάνης, υπεύθυνη για θέματα ενέργειας και βιομηχανίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Ουζουνίδου, και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος.