Διχάζει το σχέδιο νόμου για τις κρίσεις των γιατρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ερωτηματικά εγείρει σε κάποια σημεία του, το σχέδιο νόμου για τις κρίσεις των νοσοκομειακών γιατρών... Το iatropedia αναδεικνύει ένα από αυτά.

Όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, ο Ανδρέας Ξανθός καλεί τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στη διαβούλευση, καταθέτοντας τις προτάσεις του.

Αλλά σε τι καλεί να συμμετάσχουν;

Στην απόφαση προβλέπεται ότι κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλλει υποψηφιότητα σε μία έως και πέντε θέσεις ειδικευμένων γιατρών κλάδου ΕΣΥ σε μία Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ). Οι προκηρυχθείσες θέσεις της 1ης και 2ης ΥΠΕ καθώς και της 3ης και 4ης ΥΠΕ θεωρούνται, αντίστοιχα ως θέσεις μίας ΥΠΕ. Στην αίτησή του ο υποψήφιος δηλώνει υποχρεωτικά τη σειρά προτίμησής του για κάθε θέση.

Αλλά συμβαίνει το εξής: Η υποβολή περισσοτέρων της μίας αιτήσεων για την ίδια θέση, έχει ως συνέπεια τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία .

Υπάρχει όμως η εξής απορία:

Αν κάποιος δηλώσει ως 5η επιλογή πχ την θέση στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Και έχει ως 1η επιλογή το Νοσοκομείο Αττικό. Αλλά προηγηθεί η κρίση στο Τζάνειο και τον καλέσουν. Και μετά από μήνες τον επιλέξουν και στο Αττικό που ήταν η πρώτη του επιλογή. Τι θα γίνει τότε; Θα προκηρύσσονται οι θέσεις και θα κρίνονται την ίδια ακριβώς ημέρα;

Κατά τα άλλα:

Τα δικαιολογητικά και το βιογραφικό σε έντυπη μορφή, κατατίθενται από τον υποψήφιο αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο ή αποστέλλονται από αυτόν ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή, στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της οικείας ΥΠΕ μέσα στην ίδια προθεσμία δύο εβδομάδων.

Στην περίπτωση της ταχυδρομικής αποστολής των εγγράφων, για το εμπρόθεσμο της κατάθεσης λαμβάνεται υπόψη η ημερομηνία παράδοσή τους για αποστολή και όχι η ημερομηνία παραλαβής από την παραπάνω υπηρεσία.