Διάρροια: Ποιες τροφές επιδεινώνουν το πρόβλημα

  • Iatropedia
Η διάρροια είναι ένα άκρως ενοχλητικό πρόβλημα το οποίο δεν αφήνει σε ησυχία τους πάσχοντες. Δείτε ποια τρόφιμα προκαλούν διάρροια

Τα τηγανητά

Τα Τηγανητά τρόφιμα, τα οποία είναι πλούσια σε λιπαρά, μπορεί να προκαλέσουν διάρροια αλλά και όσα τρόφιμα είναι πλούσια σε σάλτσες και πολλά λιπαρά.

Τα εσπεριδοειδή

Επειδή τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ευθύνονται για στομαχικές διαταραχές. Τα ένοχα φρούτα είναι τα πορτοκάλια, το γκρέιπφρουτ και άλλα εσπεριδοειδή.

Τεχνητή Ζάχαρη

Το υπερβολικό μάσημα τσίχλας χωρίς ζάχαρη που περιέχει σορβιτόλη, προκαλεί διάρροια και κράμπες. Περιορίστε την κατανάλωση σε λιγότερο από 50 γραμμάρια σορβιτόλης την ημέρα για να μην αντιμετωπίσετε πρόβλημα διάρροιας.

Πολλές ίνες

Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως και τα λαχανικά όταν καταναλώνονται σε υπερβολικές ποσότητες προκαλούν φούσκωμα και διάρροια.

Φασόλια

Τα φασόλια περιέχουν δύσπεπτα σάκχαρα που ευθύνονται για την εμφάνιση διάρροιας. Μουλιάστε τα ξερά φασόλια για τουλάχιστον τέσσερις ώρες και αδειάστε το νερό για να εξαλειφθούν ορισμένα από τα δύσπεπτα σάκχαρα.

Λάχανο

Το λάχανο, μπρόκολο και άλλα σταυρανθή λαχανικά περιέχουν τα ίδια δύσπεπτο σάκχαρα που έχουν τα φασόλια.

Επίσης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που μπορεί να επιδεινώσουν το πρόβλημα.

λήματος.

Πικάντικα τρόφιμα

Έρευνες δείχνουν ότι η καψαϊκίνη,που περιέχουν οι πιπεριές μπορεί να προκαλέσουν διάρροια ιδιαίτερα σε όσα άτομα πάσχουν από πεπτικά προβλήματα.

Γαλακτοκομικά

Αν τα γαλακτοκομικά προϊόντα σας προκαλούν διάρροια ίσως έχετε δυσανεξία στη λακτόζη. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

http://www.webmd.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί τα αντιβιοτικά προκαλούν διάρροια;