Διάρροια: Έξι συνηθέστερες αιτίες!

  • Iatropedia
Τα δυσάρεστα συμπτώματα της διάρροιας λίγο πολύ τα έχουνβιώσει οι περισσότεροι: Πόνος και κράμπες στο στομάχι συχνά σηματοδοτούν την παρουσία μιας μόλυνσης. Οι κοινές αιτίες περιλαμβάνουν βακτήρια, ιούς και παράσιτα.

Τρόφιμα

Αυτή η κατάσταση προκύπτει από την κακή προετοιμασία, αποθήκευση και διαχείριση των τροφίμων. Η μόλυνση των τροφίμων από ιούς, βακτήρια και παράσιτα προκαλεί διάρροια και κράμπες στο στομάχι.

Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, διάρροια, χαμηλό πυρετό, μειωμένη όρεξη και κόπωση.

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου

Το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου ενοχοποιείται για την κατάσταση αυτή.

Δυσανεξία στη λακτόζη

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γάλ , το τυρί και το γιαούρτι , περιέχει ένα σάκχαρο που ονομάζεται λακτόζη. Ορισμένα άτομα παρουσιάζουν δυσανεξία λακτόζης και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πρήξιμο, μετεωρισμός και κράμπες στο στομάχι

Νόσος του Crohn

Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή του πεπτικού σωλήνα. Τα συμπτώματα που πρέπει να κινητοποιήσουν τοςυ πα΄σχοντες είναι πόνος στο στομάχι διάρροια, πόνος στις αρθρώσεις, απώλεια βάρους και πυρετός.

Γαστρεντερίτιδα

Συνήθως προκαλείται από ιούς, βακτήρια ή τοξίνες που παράγονται από τα ίδια τα βακτήρια. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πόνο, εμετό και μυϊκούς πόνους.

Άλλες αιτίες

Άλλες συχνές αιτίες περιλαμβάνουν: διάρροια των ταξιδιωτών, ο υποθυρεοειδισμός και άλλες λοιμώξεις που προκαλούνται από βακτήρια όπως Salmonella, Shigella ή χολέρα.

πηγή:http://www.newhealthguide.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί τα αντιβιοτικά προκαλούν διάρροια;