Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος την επιστροφή των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων

  • Iatropedia
Με εγκύκλιό του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί επιστροφής στις θέσεις των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και γιατρών του ΕΣΥ...

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Η εγκύκλιος εστάλη σε υπουργεία, γενικές ή ειδικές γραμματείες, αποκεντρωμένες διοικήσεις και ανεξάρτητες αρχές, και ταυτόχρονα κοινοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ.

Η αναστολή καθηκόντων δημοσίων λειτουργών λόγων ειδικών περιπτώσεων, όπως τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, ο χρηματισμός γιατρών και άλλα θέματα, συνεχίζει να ισχύει μέχρι τη σύσταση των αρμόδιων πειθαρχικών οργάνων και την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι «σε περίπτωση που δεν έχει συγκροτηθεί το πειθαρχικό συμβούλιο για να αποφασίσει περί της θέσης σε δυνητική αργία των υπαλλήλων που είχαν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία με τις προαναφερθείσες διατάξεις που καταργήθηκαν και συντρέχει, συνεπώς, περίπτωση ανωτέρας βίας, οι προθεσμίες της παραπάνω ρύθμισης παρατείνονται μέχρι τη συγκρότηση των συμβουλίων. Ανάλογα ισχύουν και σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας έγκαιρης συγκρότησης των πειθαρχικών συμβουλίων. Σε κάθε περίπτωση, η θέση του υπαλλήλου σε αναστολή άσκησης καθηκόντων αίρεται με την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης του αρμοδίου οργάνου. Μέχρι τότε ο υπάλληλος παραμένει σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων».